Torra demana valorar un confinament domiciliari

«És millor un aturada total que una lenta agonia», diu l’expresident

quim

quim

1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha demanat als governs i partits que analitzin la possibilitat un confinament domiciliari i la «restricció absoluta de mobilitat fora de serveis essencials». És a dir, una situació semblant a la de la primera onada. En un comunicat, Torra defensa que és molt millor una «aturada dràstica i total» que afecti tothom que no pas una «lenta agonia» que perjudica sempre els mateixos sectors.

L’expresident ha carregat contra el ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, per estar més pendent de la cursa electoral que no de prendre les decisions necessàries o permetre que el Govern les pugui prendre. «Ara no és moment de distreure’s amb carreres i batalles electoralistes», ha conclòs.

«Mesures dràstiques»

Torra argumenta que «no hi ha interessos econòmics que valguin davant la vida i la salut dels conciutadans». I afegeix que «qualsevol actitud i voluntat que no sigui ara la de protegir els ciutadans de la pandèmia és un error gravíssim».

Notícies relacionades

Ara és hora, segons Torra, de prendre «mesures dràstiques i contundents sense més demora». I afegeix que, per la seva experiència al capdavant de la gestió de la pandèmia fins que va ser inhabilitat, sap que cal avançar amb mesures «valentes i severes» per frenar una expansió del coronavirus com l’actual.

Unes mesures que han d’anar acompanyades d’ajuts als treballadors i a les empreses. «No hi ha temps per remugar, per especular ni per buscar rèdits electorals mentre la Covid-19 avança sense fre i sega moltes vides cada dia. Protegim els ciutadans, protegim-nos. Quedem-nos a casa», ha conclòs.