Torra demana valorar un confinament domiciliari

«És millor un aturada total que una lenta agonia», diu l’expresident

Torra demana valorar un confinament domiciliari
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha demanat als governs i partits que analitzin la possibilitat un confinament domiciliari i la «restricció absoluta de mobilitat fora de serveis essencials». És a dir, una situació semblant a la de la primera onada. En un comunicat, Torra defensa que és molt millor una «aturada dràstica i total» que afecti tothom que no pas una «lenta agonia» que perjudica sempre els mateixos sectors.

L’expresident ha carregat contra el ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, per estar més pendent de la cursa electoral que no de prendre les decisions necessàries o permetre que el Govern les pugui prendre. «Ara no és moment de distreure’s amb carreres i batalles electoralistes», ha conclòs.

«Mesures dràstiques»

Torra argumenta que «no hi ha interessos econòmics que valguin davant la vida i la salut dels conciutadans». I afegeix que «qualsevol actitud i voluntat que no sigui ara la de protegir els ciutadans de la pandèmia és un error gravíssim».

Et pot interesar

Ara és hora, segons Torra, de prendre «mesures dràstiques i contundents sense més demora». I afegeix que, per la seva experiència al capdavant de la gestió de la pandèmia fins que va ser inhabilitat, sap que cal avançar amb mesures «valentes i severes» per frenar una expansió del coronavirus com l’actual.

Unes mesures que han d’anar acompanyades d’ajuts als treballadors i a les empreses. «No hi ha temps per remugar, per especular ni per buscar rèdits electorals mentre la Covid-19 avança sense fre i sega moltes vides cada dia. Protegim els ciutadans, protegim-nos. Quedem-nos a casa», ha conclòs.