En plena tercera onada

Indignació per una festa a Madrid amb gent ballant sense distància i sense mascaretes

  • L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha carregat durament contra aquells que participen i organitzen aquest tipus d’esdeveniments

  • La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha sol·licitat que s’investiguin les imatges

  • Els responsables de la discoteca han lamentat el contingut de les imatges i han manifestat que corresponen a un moment «puntual»

Indignació per una festa a Madrid amb gent ballant sense distància i sense mascaretes
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La discoteca Teatro Barceló de la ciutat de Madrid ha celebrat una polèmica festa aquest dijous on no s’han respectat les mesures de seguretat establertes per sanitat per frenar la propagació de la Covid. L’esdeveniment, que va tenir lloc entre les 17.30 hores i les 22 de la nit, ha tingut repercussió en les xarxes socials ja que els usuaris s’han indignat al veure les imatges.

La situació s’ha produït en plena tercera onada de coronavirus, just el mateix dia que s’ha catalogat com el pitjor de la pandèmia, amb 44.357 nous casos de coronavirus a Espanya.

Sense mesures de seguretat

La discoteca Teatre Barceló, que anuncia diverses festes al llarg de la setmana, ofereix un llista de mesures preventives contra la propagació del coronavirus per als usuaris que assisteixin. A les imatges, compartides a Twitter pel periodista Miguel Frigenti i propiedad d’un dels assistents a la festa, es pot observar la situació contrària: persones ballant sense mantenir la distància de seguretat i sense fer ús de les mascaretes, que és obligatòria a excepció de si estàs menjant o bevent.

Les imatges del vídeo on es pot veure moltes persones ballant i disfrutant de la festa han corregut com la pólvora per les xarxes socials, i els usuaris no han deixat de mostrar el seu descontentament amb aquesta situació, en la qual molts qualifiquen de «gravetat» i d’«irresponsables» els assistents.

Almeida arremet contra els irresponsables

L’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha arremès aquest divendres contra «la colla» d’«irresponsables» que organitza i acudeix a festes il·legals, a qui ha recomanat passejar-se pels hospitals i tanatoris de la ciutat i «posar en una balança la seva frivolitat i les seves ganes de festa» amb el «drama i el dolor» que està provocant la pandèmia. 

En la presentació del projecte de digitalització per a l’alumnat ‘Brecha Digital’, Almeida ha carregat durament contra aquells que participen i organitzen festes il·legals. «Tot aquell que participi en festes il·legals té un grau d’immaduresa i d’irresponsabilitat i frivolitat i fa que hàgim de dir prou», ha afirmat Almeida. 

Els responsables de la discoteca Teatro Barceló de Madrid, que han lamentat el contingut de les imatges, han manifestat que corresponen a un moment «puntual» coincident amb el tancament de l’activitat del local i «immediatament després» el personal de la sala va expulsar «amb molta celeritat» el grup de persones implicades «per incompliment de la normativa sanitària». 

Oberta una investigació

La Policia Municipal de Madrid ha obert una investigació sobre l’ocorregut al Teatro Barceló i per a això «en aquests moments ja està recollint tota la informació possible», per la qual cosa es recuperaran tots els antecedents i expedients que afectin aquest local d’oci, han indicat fonts municipals.

Notícies relacionades

Els agents municipals estan pendents de rebre la denúncia per part de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, que ha sol·licitat una investigació al respecte després de difondre’s les imatges de la festa en la qual s’incomplien diverses mesures vigents de la normativa contra la Covid-19. Facua - Consumidors en Acció també ha denunciat la sala davant la Conselleria de Sanitat i demana la clausura de l’establiment «com a mesura provisional»

Una vegada realitzada la investigació, la Policia ha assenyalat que «s’adoptaran totes les actuacions administratives o penals precises». I han afirmat que no es va personar ahir a l’interior del local ja que no tenien coneixement d’aquesta presumpta festa. «A l’emissora policial no es va rebre cap trucada al respecte per cap festa a l’interior del local, com s’ha comprovat en el sistema», ha apuntat.