El Regne Unit registra rècord de morts per Covid-19

El Govern britànic registra un total de 1.610 morts en 24 hores en una pandèmia que ha matat més de dos milions de persones al món

El Regne Unit registra rècord de morts per Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit ha registrat aquest dimarts un rècord de morts diàries per Covid-19, mostra que la pandèmia continua causant estralls mentre les campanyes de vacunació s’acceleren al món i s’endureixen les mesures per frenar-la, especialment a Europa.

Un total de 1.610 morts en 24 hores al Regne Unit, on es va registrar una mutació del virus, se sumen als fatídics balanços de la pandèmia, que ha matat més de dos milions de persones al món, de les quals 91.470 en aquest país europeu.

Els Estats Units es mantenen com el país més colpejat per la Covid-19, amb 24 milions de casos i uns 400.000 morts, dels quals 21.000 en els últims set dies.

Crítiques a l’OMS i la Xina

Mentre la lluita contra el virus continua, un informe d’experts independents ha acusat aquest dilluns l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Xina de no haver pres mesures de salut pública més enèrgiques el gener del 2020, a l’inici de la pandèmia.

Per la seva part, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha assegurat que el món tindria un «catastròfic fracàs moral» si els països rics acaparen les vacunes en detriment dels països pobres.

La Comissió Europea ha apressat a vacunar el 70% de la població adulta abans de finals de l’estiu, on en alguns països com Alemanya s’endureixen les mesures per frenar el virus.

Una altra variant contagiosa

Notícies relacionades

La nova variant del coronavirus identificada a Sud-àfrica, i ara predominant al país, no és més mortal, però sí 1,5 vegades més contagiosa, ha assegurat aquest dilluns un panel d’experts sud-africans. Sud-àfrica és el país de l’Àfrica més colpejat per la pandèmia, amb 37.000 morts en una població de 58 milions d’habitants.

En el terreny esportiu els interrogants sobre la celebració de l’Open d’Austràlia augmenten, després que dos tennistes donessin positiu aquest dimarts en tests de Covid-19, per la qual cosa ja són set les persones contagiades relacionades amb el torneig.