Meteorit

Una misteriosa resplendor il·lumina Galícia en plena matinada

  • Nombroses persones van poder sentir, a més, un terrabastall passades les 1.10 hores

  • Va ser vist també a Lleó, Ponferrada i Portugal

1
Es llegeix en minuts

Una resplendor amb una potent llum de colors –verd, taronja o blau– ha il·luminat per uns segons el cel de Galícia, El Bierzo i Portugal aquesta matinada. Han sigut nombrosos els veïns que han pogut veure aquest impactant fenomen passades les 1.10 hores d’aquest dilluns, molts d’altres fins i tot han sentit un fort terrabastall uns minuts després de l’aparició, que va poder recórrer totes les localitzacions en un escàs marge de temps.

Com si es tractés d’un meteorit, un llamp, un foc d’artifici o fins i tot una immensa estrella fugaç, el cel de diferents punts del nord-est peninsular es va tornar de dia durant un instant. Una estranya sensació ben entrada la matinada i que en el cas de Ponferrada, principalment, fins i tot va arribar a provocar un potent soroll i una tremolor terrestre al voltant de dos minuts després del feix lluminós, segons han relatat diversos usuaris a les xarxes socials.

Notícies relacionades

Persones de Vigo, Pontevedra, O Grove, Ourense, Sanxenxo, Lugo, Chantada, Santiago, Ponferrada, Lleó, Braga... van poder presenciar, estupefactes, aquest fenomen. «Estava estudiant davant la finestra i vaig veure una fogonada blava semblant a un llamp, però molt més gran i intensa, fins i tot vaig pensar que havia sigut una al·lucinació», explica una usuària de Twitter, des de Lugo. Una altra pregunta si algú més ha vist «la llum taronja i blava que ha passat pel cel, molt molt a prop, a les 1.24 hores a Ourense».

El passat mes d’abril del 2020, es va entreveure un objecte en flames caient cap al mar de Galícia. Com està passant en el cas de la manifestació celestial d’avui, un bon nombre de persones el van definir com un meteorit, però va resultar ser un coet de les naus Soiuz llançat a l’Estació Espacial Internacional, que llavors es trobava sobre Portugal.

Temes:

Galícia