Salut intervé una residència de Tarragona després de tres de morts per coronavirus

  • El brot es va detectar el 4 de gener, quan vuit avis i un treballador van ser infectats de coronavirus

  • En deu dies, el número d’infectats s’ha multiplicat per quatre

  • La fundació Vallparadís assumeix la direcció del centre, que fins avui estava en mans de l’empresa Bastón de Oro

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha intervingut una altra residència per a la tercera edat després d’un brot descontrolat de coronavirus. Es tracta del centre geriàtric Les Alzines, ubicat a la ciutat de Tarragona (Tarragonès), on ja han mort tres avis i un quart està ingressat en un centre sanitari. El brot es va declarar el dia 4 de gener, però les autoritats sanitàries no el van intervenir fins deu dies després, el 14 de gener. Amb aquesta intervenció la Generalitat ja suma 28 centres intervinguts durant la pandèmia del coronavirus, i és el primer centre intervingut aquest 2021.

Notícies relacionades

En tan sols deu dies, el coronavirus s’ha escampat al geriàtric, arribant a multiplicar per quatre les persones infectades, segons exposa la conselleria de Salut en un comunicat aquest diumenge. El dia 4 de gener es van detectar vuit avis positius, i un treballador que també es va infectar. L’endemà, i després d’un cribratge massiu, van ser 19 els avis que van resultar infectats, el doble. Tres dies després, el vuit de gener, es va repetir el cribratge, i ja van ser 24 els avis positius. A més van resultar un total de cinc cuidadors també afectats.

El dijous 14 de gener, quan Salut va intervenir el centre, eren ja 27 els residents positius. A més, es van sumar tres avis morts per la malaltia, i un quatre ingressat en un centre sociosanitari pels símptomes del virus. La decisió del Govern ha sigut retirar de la gestió l’empresa al comandament del geriàtric, Bastón de Oro, i col·locar temporalment la Fundació Vallparadís, una entitat que pertany a la Mútua de Terrassa.