Aparcament ple

Queixes al Montseny perquè la neu ha atret visitants en ple confinament

L’alcalde del Brull, Ferran Teixidó, denuncia l’abandonament del municipi per part de l’Administració

2
Es llegeix en minuts

Un municipi del Montseny s’ha queixat aquest diumenge de l’afluència de visitants per jugar amb la neu malgrat la situació de confinament per la pandèmia de coronavirus. Aquest diumenge el matí una quinzena de vehicles omplien pràcticament al complet l’aparcament de Collformic, al Brull.

La neu que va deixar la borrasca ‘Filomena’ al Montseny ha sigut suficient perquè centenars de persones hagin vulnerat la legalitat i s’arrisquin a ser multades. Tot per tocar la neu, prendre el sol i respirar l’olor de les coníferes. Aquest diumenge, abans de les dotze del migdia, ja hi havia una quinzena de vehicles a l’aparcament. Des de l’Ajuntament del Brull, l’alcalde, Ferran Teixidó, ha denunciat a l’agència de notícies ACN la situació: «M’he passat la setmana fent de policia», assegura, recalcant els efectes que tot això provoca de passada entre els veïns del municipi. Posa com a exemple el cas d’una dona que va tenir un accident i «no podia sortir de casa seva perquè tenia un vehicle, mal aparcat, bloquejant-li l’entrada». Teixidó reconeix estar «fart» de la deixadesa que pateixen per part de l’òrgan gestor del parc natural, la Diputació de Barcelona.

Per agreujar la situació, des que el ‘Filomena’ va trobar en el Montseny les condicions idònies per descarregar una copiosa tempesta de neu, l’afluència de visitants a Collformic, especialment durant la setmana, «ha sigut constant». «No és la massificació d’abans, però sí que ve gent», explica l’alcalde, recalcant que s’ha vist obligat a fer de policia. «Pregunto a la gent d’on ve i em responen que de Granollers, de Dosrius, de la Garriga...», diu, assegurant que «quan els expliques que allà no poden estar, alguns fan marxa enrere, però d’altres t’esquiven». Segons el seu parer, el fet que el municipi no compti amb policia local i existeixi poca presència de Mossos fa que hi hagi gent que opti «per saltar-se el confinament». Allò de ‘viure al límit’ s’ha traduït en els últims dies a pujar el Montseny.

Si aquest dissabte la zona va viure «una treva», perquè una patrulla de Mossos va muntar un control pròxim, aquest diumenge l’aparcament de Collformic era, novament, pràcticament ple abans del migdia. L’alcalde del Brull assegura que se senten «deixats» per part de l’òrgan gestor del parc, la Diputació de Barcelona. A la falta de controls, diu, s’hi afegeix que «es va córrer» per netejar la carretera, un fet que «no entén, ja que en teoria hi ha confinament municipal».

Notícies relacionades

La neu que es va acumular als vorals va fer que molts veïns que viuen en masies aïllades no poguessin sortir de casa fins a mitjans de setmana. L’alcalde, a més, es queixa del constant trànsit de motocicletes, bicicletes i persones que passegen amb els seus gossos solts.

L’alcalde reconeix estar «fart» dels «greuges» que acumulen des de fa anys. Posa com a exemple lliscaments de terres, efectes de la tempesta ‘Gloria’, pendents de resoldre. «Estem aturats, ens tenen com indígenes a qui no se’ls fa cas fins que no es queixen més», diu. «Els veïns es mereixen que les autoritats estiguin a l’altura. Necessitem serveis i una empatia per part de l’Administració que no tenim», acaba.

Temes:

Confinament