Impacte de la pandèmia

Un brot afecta 60 usuaris i causa cinc morts en la residència Prudenci de Tona

Una nova defunció eleva a 20 els morts per Covid a una residència de Solsona

1
Es llegeix en minuts

La residència Prudenci de Tona (Osona) ha patit un brot de covid–19 que afecta almenys a 60 usuaris i que ha causat cinc defuncions. Segons han explicat fonts de l’Ajuntament a l’agència de notícies ACN, el brot està «controlat i en fase de desescalada». També hi ha una vintena de professionals confinats. El brot es va detectar el 2 de gener i ha anat progressivament estenent-se. La majoria dels afectats, expliquen les mateixes fonts, són asimptomàtics o presenten una simptomatologia lleu. No obstant, set dels usuaris han hagut de ser traslladats a l’hospital.

Els primers dos positius es van detectar el 2 de gener, en un dels cribratges periòdics que es realitzen a la residència. Progressivament, els contagis van anar a l’alça i el dia 7 es va fer el test PCR a tots els usuaris, amb el resultat de 14 positius. La xifra ha seguit creixent fins als 60 positius actuals.

Fonts de l’Ajuntament de Tona insisteixen que el brot «està sent controlat» i amb un seguiment constant per part dels professionals sanitaris del CAP de la població.

El dia 7 de gener es va vacunar els usuaris de la residència de Tona, que en aquells moments tenia una qualificació de risc pandèmic de groc (alguns contagis). Segons van manifestar fonts del Departament de Salut, es va vacunar 45 dels residents, cap dels quals mostrava en aquells moments símptomes. En el cas que algun dels vacunats hagi tingut a posteriori la malaltia, afegeixen, podrà rebre la segona dosi un vegada l’hagi superat –sempre que no se sobrepassi el límit dels 42 dies.

Segueix el brot a Solsona

Notícies relacionades

D’altra banda, el brot de Covid-19 detectat a la residència de gent gran de Solsona (Lleida) a finals del 2020 ha sumat aquest diumenge una víctima més i ja són vint els morts en aquest geriàtric, quatre d’ells aquest cap de setmana.

Segons han informat aquest diumenge l’Ajuntament de Solsona i la Fundació privada Hospital Pere Màrtir Colomés en un comunicat conjunt, els residents traslladats a Igualada (16), a casa (2) i al centre sociosanitari del Solsonès (2) continuen estables.

Temes:

Coronavirus