Tots els residents

Moren cinc avis d’una residència de Roma intoxicats amb monòxid de carboni

  • Set persones més es troben hospitalitzades, de les quals dos són treballadors del geriàtric, i cinc són avis que en estat «greu»

  • Els infermers del torn de matí es van trobar els avis inconscients, i tot apunta que la causa va ser una fuga del gas tòxic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La residència de gent gran de Lanuvio, un municipi italià pròxim a Roma, ha perdut tots els seus residents a causa d’una fuga de monòxid de carboni, que ara investiguen les autoritats. La meitat dels avis que vivien al centre han mort, i l’altra meitat es troba en estat «greu» a l’hospital. També han sigut víctimes de l’accident dos treballadors del geriàtric, que també han requerit ingressar en un hospital de la regió.

Notícies relacionades

El succés va ser revelat la matinada d’aquest dissabte, quan l’equip d’infermers que treballa durant el torn de matí va entrar al geriàtric. Van trobar els cossos de dotze persones en estat inconscient. L’equip d’emergència traslladat al lloc va confirmar el fatal desenllaç. «Lamentablement hi ha cinc morts, i després tenim uns altres cinc residents en estat greu i dos membres del personal. Un total de set persones hospitalitzades», va informar l’agència AFP el servei de premsa dels carrabiners de Roma. 

Fuga de monòxid de carboni

Les autoritats italianes han assenyalat que la causa de les defuncions es deu a una fuga de monòxid de carboni, a causa dels símptomes que presenten els avis. De fet, la Unitat de Crisi AntiCovid-19 de la regió del Laci (Roma) ha explicat que dijous passat el centre va passar un control de detecció del coronavirus. El 90% dels avis, i tres cuidadors, van donar positiu pel virus. Estava previst que aquest dissabte fossin traslladats a institucions especialitzades per evitar la dispersió del brot.