Davant l’avenç de la Covid

Les residències de Catalunya faran test d’antígens a les visites

De manera temporal, se suspenen les sortides curtes dels residents

Les residències de Catalunya faran test d’antígens a les visites
1
Es llegeix en minuts

Salut farà un test ràpid d’antígens (TAR) a tots els ciutadans que visitin persones que viuen en centres residencials. Si el resultat de la tria és positiu no s’autoritzarà la visita i es derivarà el familiar al seu centre d’atenció primària. Aquesta és una de les novetats del pla per intensificar les mesures per frenar el creixement de contagis de la Covid en aquesta fase d’alta transmissió comunitària.

El Departament també ha posat en marxa una tria universal amb PCR amb mostra nasal a tots els residents de totes les residències de gent gran o de persones amb discapacitat amb l’objectiu de poder prendre mesures adequades per frenar l’entrada del virus.

En el cas de trobar un cas positiu en algun treballador, s’ampliarà la tria amb PCRs a totes les persones residents.

Més prevenció

Notícies relacionades

També es reforcen les mesures de prevenció, seguretat, higiene i ventilació de les residències, així com també mesures per garantir la seguretat dels circuits de bugaderia, de residus i de cuina.

Quant a les visites, les residències sense positius continuaran facilitant un mínim d’una visita setmanal, mentre que les que es trobin en vermell hauran de facilitar eines telemàtiques perquè el resident i la família es puguin comunicar de manera àgil. Un altre dels canvis és que en un període de 15 dies revisables se suspenen les sortides curtes, és a dir, de menys de tres dies, dels residents.