Alerta policial

Compte amb aquesta falsa app de Correus, és una estafa

La policia alerta d’un nou atac cibernètic a mòbils pel qual l’usuari rep un SMS per descarregar una aplicació

Compte amb aquesta falsa app de Correus, és una estafa
1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional alerta sobre un nou atac cibernètic a mòbils pel qual l’usuari rep un SMS per descarregar una aplicació que simula ser de Correus i que a l’instal·lar-la permet a l’atacant prendre el control del dispositiu i accedir als seus contactes.

Segons informa aquest divendres la Direcció General de la Policia Nacional, es tracta d’una campanya promoguda des de nombres de telèfons espanyols amb la tècnica de l’‘smishing’, un tipus d’estafa que consisteix en l’enviament massiu de missatges per simular ser d’un lloc oficial.

En aquest cas, els agents han detectat que l’atac utilitza l’empresa estatal de Correus. L’usuari del mòbil rep un enllaç mitjançant un SMS per descarregar una aplicació suposadament del servei postal.

Al descarregar l’esmentada aplicació, l’atacant no només aconsegueix controlar el dispositiu, sinó que, gràcies a un ‘software’ d’accés remot, també pot arribar a accedir a l’agenda de la víctima i d’aquesta manera continuar propagant el virus.

Notícies relacionades

Des de la Policia Nacional es recomana no descarregar aplicacions des de mercats no oficials i en cas de fer-ho, és aconsellable restaurar de fàbrica el dispositiu per garantir l’eliminació del codi maliciós.

En el seu comunicat, la Policia Nacional també insisteix en la importància d’«actuar amb cautela a l’hora de gestionar els permisos d’accés, actuant sempre amb sentit comú».