apunt

Sobredosi d’inconsciència

  • Mai hi haurà vacuna per a la insensatesa dels qui ho menyspreen tot

Sobredosi d’inconsciència
1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

La carrera de les vacunes és una marató que acaba de començar. El tret de sortida activa el bramul d’una població ansiosa de bones notícies, els atletes s’obren camí a cops de colze a un ritme furiós, tot i que contingut, sabedors que la victòria queda molt lluny i la compartirà la humanitat sencera. Avancen amb discreció els corredors mentre la propaganda i el màrqueting confonen l’espectador. 

Notícies relacionades

L’èxit es preveu llunyà, quan els habitants de tot el planeta estiguin immunitzats, no només els del primer pis, superat el 2021. Qui sap si també el 2022. Hem de mantenir-nos atents a l’estratègia dels corredors. Pfizer, Moderna i Oxford són favorites al podi. Ningú dirà que cap de les tres farmacèutiques contempla l’error, vist el mèrit aconseguit en menys d’un any (milers de milions invertits en la vacuna que combati la Covid-19). No són les úniques. La russa Sputnik V i la xinesa Sinopharm també compten.

Tant de bo hi hagi dosi per a tothom i que el record d’aquesta època en què un virus ho ha trastocat tot es difumini en la memòria, com va succeir fa 101 anys amb la gran grip, de la qual no s’ha parlat gaire fins que vas esclatar la crisi del coronavirus. Si s’aprèn la lliçó contra la desmemòria potser podem confiar que les pròximes generacions estaran immunitzades contra malalties avui desconegudes (vindran nous virus que condicionaran la vida a la Terra). Per al que mai hi haurà vacuna és per a l’estupidesa de la gent que viu convençuda que no agafarà la Covid, la que ha normalitzat l’informe diari amb la xifra de morts, la que alimenta la trinxera ideològica, la que menysprea que la crisi sanitària esclatés pel maltractament al planeta, la dels ineptes que malgovernen, els que canten a la pandèmia a ritme d’Alaska i Dinarama. No hi haurà dosi per a tanta sobredosi d’inconsciència.