El sector de la restauració denuncia la falta de diàleg del Govern

Recreen en un xat fictici els comentaris que transmetrien a l’Executiu si poguessin

1
Es llegeix en minuts

El sector de la restauració està al límit en vista dels tancaments i restriccions provocats per la pandèmia del coronavirus. Bars i restaurants fa setmanes que estan en peu de guerra amb el Govern de la Generalitat per les mesures que l’Executiu d’ERC i JxCat estan prenent per contenir la Covid-19. El sector denuncia que bona part d’aquestes mesures es concentra als seus locals i considera que, amb les restriccions nadalenques, bars i restaurant viuen «un tancament encobert».

Notícies relacionades

Aquest dissabte, coincidint a més amb una festa il·legal a Llinars del Vallès activa des de la nit de Cap d’Any, els restauradors han impulsat una campanya en què denuncien la falta de diàleg del Govern. Així, en un vídeo recreen una conversa fictícia amb el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en la qual, en un xat de whatsapp, empresaris del sector expressen els seus dubtes, opinions i propostes per intentar sortir de la situació crítica en què es troben. «Són les coses que traslladaríem al Govern si tinguéssim l’oportunitat de fer-ho», afirmen. L’última reunió del sector de la restauració amb el Govern va ser el 12 de novembre passat.

El vídeo comença amb la creació d’un xat per part del Govern per comunicar-se amb els restauradors. Allà, propietaris de bars i restaurants els plantegen els seus dubtes, sense que l’Executiu els doni respostes convincents: «Soc autònoma. No arribo a fi de mes. ¿què faig?, «Ja no em queda res del préstec ICO. ¿Com pago els proveïdors?, «L’ajuda de 1.500 euros no dona ni per a pipes», «Estem cansats que us passeu la pilota entre administracions», «Fa mesos que assumim sacrificis, però no podeu demanar-nos que ens enfonsem». Són alguns dels missatges que el sector transmet al Govern. D’aquest rep, en el xat fictici, al principi bones paraules i al final, els membres de l’Executiu abandonen un a un el grup.