Amonestats 800 participants

Desallotjada una ‘rave’ de la nit de Cap d’Any amb més de 2.500 persones a França

  • Protecció Civil de França estima que «centenars» de festes de Cap d’Any encara segueixen en marxa a tot el país

Desallotjada una ‘rave’ de la nit de Cap d’Any amb més de 2.500 persones a França
1
Es llegeix en minuts

La multitudinària ‘rave’ que s’estava celebrant en un llogarret a prop de Rennes(noreste de França) des de la nit de Cap d’Any ha acabat el matí d’aquest dissabte, després que la policia francesa hagi amonestat més de 800 dels 2.500 participants per incomplir la normativa del coronavirus.

L’abandonament de les naus on es desenvolupava la festa es va completar poc abans de 8.00 hores sense necessitat d’intervenció policial directa, segons informa el portal de notícies Tendance Ouest.

«Les forces de seguretat interna han dut a terme el cessament de la festa ‘rave’ il·legal. Seguim amb els controls i les amonestacions als participants a mesura que van sortint de les instal·lacions», ha manifestat aquest dissabte el ministre de l’Interior, Gerald Darmanin, en el seu compte de Twitter.

Unes 2.500 persones, de tot França i fins i tot de l’estranger, havien concertat una cita des de dijous per a aquesta trobada que les autoritats no van poder evitar.

Enfrontaments amb els participants

De fet, dijous a la nit, els gendarmes van intentar en va «evitar aquesta festa i es van enfrontar a la violenta hostilitat de molts participants», va explicar divendres la prefectura d’Ille-et-Vilaine

Notícies relacionades

Durant aquests enfrontaments «un vehicle de la gendarmeria va ser incendiat, uns altres tres van acabar fets malbé i alguns policies van acabar ferits per pedres i cops d’ampolla», d’acord amb les forces de seguretat.

Segons la prefectura, Protecció Civil i Techno + (associació que intervé per a la prevenció de riscos durant les festes) estimen en «uns centenars» el nombre de festes encara actives aquest dissabte al matí, però no es disposa d’una xifra concreta. 

Temes:

França