Indignació social

Imminent desallotjament de la ‘rave’ il·legal de Llinars, activa des de dijous

Els Mossos, que havien descartat un desallotjament contundent, tenen previst actuar «en les pròximes hores»

3
Es llegeix en minuts

La multitudinària ‘rave’ il·legal que se celebra des de la nit de Cap d’Any (dijous) en una nau abandonada de Llinars del Vallès continua activa aquest dissabte amb l’estupefacció i indignació de la societat catalana, que està complint les restriccions imposades pel Govern per fer front a la pandèmia. Els Mossos d’Esquadra són al lloc des de divendres però, segons van explicar el conseller Miquel Sàmper i el comissari David Boneta, van descartar un desallotjament contundent perquè «s’està actuant amb criteris d’oportunitat i proporcionalitat» i per «no provocar mals majors». No obstant, ara la policia catalana ha assenyalat que tenen previst actuar policialment en les «pròximes hores» si els participants no abandonen el lloc per voluntat pròpia, segons han dit a Efe fonts del cos. A les 10.00 els Mossos tenen una reunió per coordinar l’operació. Segons ha explicat Boneta aquest dissabte a RAC-1, el desallotjament es farà amb llum de dia i es preveu que pugui durar hores atès el nombre d’assistents a la festa.

Aquest canvi d’estratègia es produeix després de diverses reunions entre els Mossos, l’Ajuntament de Llinars i el Departament de Salut. Els Mossos esperen un protocol de la conselleria que dirigeix Alba Vergés sobre com actuar amb els participants quan surtin, tenint en compte que van sense mascareta i no han respectat les distàncies de seguretat.

Més de 200 persones de diverses nacionalitats participen en aquesta festa, observats des de fora per efectius de la policia local de Llinars i dels Mossos de les unitats de seguretat ciutadana, antiavalots ARRO i trànsit.

Fonts dels Mossos han explicat a Europa Press que s’ha muntat un dispositiu per impedir que més persones puguin accedir a la festa i identificar totes aquelles que surten per denunciar-les. Les mateixes fonts han explicat que es tracta de la intervenció «habitual» en aquest tipus de situacions.

A les persones que han abandonat la nau ja se’ls ha identificat i s’ha tramitat la denúncia corresponent, entre altres coses, per assistir a una festa prohibida.

La festa va ser denunciada pels veïns de la zona cap a les 21.00 hores de dijous. Segons els veïns, la intenció dels participants en la ‘rave’ era allargar la festa fins al 4 de gener.

Indignació social

Notícies relacionades

El fet que la festa segueixi activa i els Mossos no hagin desallotjat la nau ha provocat una onada de crítiques de ciutadans que no entenen per què la policia no pot actuar contra aquest comportament que viola les normes de seguretat dictades per fer front a la pandèmia. Empresaris de l’oci nocturn i del sector de la restauració i l’hostaleria apuntaven el greuge que suposa que a ells, explicaven a TV-3, els Mossos els tanquin el local i els imposin multes de forma immediata si no compleixen les mesures de seguretat i que, en canvi, no actuïn amb contundència contra un grup de joves que celebren una festa il·legal.

A les xarxes també es plantejaven el mateix interrogant.