Nit de Cap d’Any tranquil·la per a la policia a Catalunya

Nit de Cap d’Any tranquil·la per a la policia a Catalunya
1
Es llegeix en minuts

La pandèmia ha marcat aquesta nit de Cap d’Any, que ha sigut diferent per les restriccions, el toc de queda i la impossibilitat de celebrar el canvi d’any de forma massiva i multitudinària. Així ho han viscut Mmossos i policies locals a Catalunya, que han hagut d’acudir a dispersar festes il·legals. I ho han fet tant en hotels o locals com en domicilis particulars. Ha sigut, no obstant, una nit tranquil·la, malgrat el que es podia esperar.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha interposat 112 denúncies per no respectar el toc de queda a la nit de Cap d’Any i 39 més per no portar la mascareta a la via pública i en altres espais d’oci. En un comunicat, l’ajuntament detalla que no s’han detectat festes il·legals, tot i que sí una celebració al vestíbul d’un immoble amb un grup de 10 persones i un karaoke amb unes 22 persones al seu interior.

Notícies relacionades

No ha sigut necessari desallotjar persones ni grups que superessin el número permès a la via pública, tampoc s’han localitzat persones que beguessin alcohol a la via pública. Els dispositius estàtics de control, que s’han realitzat en diferents vies de la ciutat, «gairebé no han detectat persones que conduïssin sota els efectes de l’alcohol o d’altres substàncies». En relació amb les denúncies a locals, només s’ha detectat un local que no complia amb l’horari de tancament.

A Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), els Mossos han denunciat un hotel per permetre que se celebrés una festa en habitacions de l’establiment per celebrar l’arribada del nou any. Fonts de la policia catalana han explicat a EFE que cap a les 03.30 hores d’aquest divendres van tenir coneixement que en diverses habitacions de l’hotel s’estava celebrant una festa i que els que hi participaven no portaven la mascareta preceptiva. Els agents s’hi van personar i van aixecar una acta d’infracció contra l’establiment, que va incomplir totes les normes decretades amb motiu de la pandèmia i el toc de queda.