Macrofesta de la nit de Cap d’Any il·legal a Llinars del Vallès

Almenys 150 persones de diverses nacionalitats han participat en una ‘rave’ en una nau abandonada del municipi

1
Es llegeix en minuts

Tot i que majoritàriament la nit de Cap d’Any ha sigut tranquil·la a Catalunya, un dels pocs incidents que hi ha hagut en aquesta celebració marcada per la pandèmia i per les restriccions s’ha produït a Llinars del Vallès, on hi ha hagut una macrofesta il·legal amb almenys 150 persones de diverses nacionalitats.

Els Mossos i la Policia Local continuaven aquest divendres al migdia amb un dispositiu en una nau abandonada situada en una zona agrícola a l’extrem nord de Llinars per identificar tots els assistents. Fins al moment, han tramitat quatre denúncies. Així ho han explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari dels Mossos d’Esquadra David Boneta, que han comparegut per donar compte de com ha anat la nit.

«Hi ha molts vehicles, la majoria amb matrícules estrangeres, i s’està actuant amb criteris d’oportunitat i proporcionalitat», ha remarcat Boneta, per explicar el fet que l’operatiu encara segueixi en marxa.

Segons ha apuntat l’alcalde de Llinars, Martí Pujol, a la nit de Cap d’Any de fa dos anys hi va haver una festa similar, i l’any passat es va produir un intent de repetir-ho però les autoritats ho van poder evitar.

Notícies relacionades

Sàmper, que ha apuntat que la nit de Cap d’Any els feia «més por» perquè és la celebració nadalenca menys familiar, ha remarcat que al final el grau de compliment de les restriccions per part de la ciutadania ha sigut «molt i molt generalitzat».

Durant aquest CAp d’Any mossos i policies locals han intervingut, a més de la festa de Llinars, tres festes il·legals més: una dins d’una discoteca de Cornellà de Llobregat, una altra en un hotel de Santa Perpètua de Mogoda i una tercera a la localitat d’Esponellà (Girona), amb 16 persones sense mascareta en una casa de colònies llogada.