A la regió de Sisak

Noves tremolors a Croàcia l’endemà d’un sisme mortífer

Dimarts es va produir un violent terratrèmol que va deixar almenys set morts, va danyar centenars de cases i va deixar sense electricitat a barris sencers

1
Es llegeix en minuts

El centre de Croàcia va ser sacsejat per nous terratrèmols aquest dimecres, l’endemà d’un violent sisme que va deixar almenys set morts, va danyar centenars de cases i va deixar sense electricitat a barris sencers.

Segons l’Institut Americà de Geofísica (USGS), es van registrar dos sismes de magnitud 4,8 i 4,7 a la regió de Sisak, al sud-est de Zagreb, amb uns minuts d’interval després de les 5:15 h GMT. En principi no es va informar de cap destrossa.

Aquesta regió, i en particular la localitat de Petrinja i els voltants, continuava aquest dijous en estat de commoció pel terratrèmol de magnitud 6,4 que va tenir lloc la vigília i que es va sentir també als països veïns.

«L’horror a Petrinja», titulava la premsa croata aquest dimecres. «Un any de desastre s’acaba en la destrucció» d’una regió, deia la portada d’un mitjà.

Els socorristes van treballar sense descans per buscar possibles supervivents a les ruïnes d’edificis esfondrats.

Davant el temor de rèpliques, molts habitants van passar la nit al seu vehicle i 200 més es van refugiar en una caserna.

El sisme de dimarts va provocar set morts, entre ells la d’una adolescent de 13 anys, segons la premsa local.

Cinc persones més van morir a Majske Poljane, a la localitat veïna de Glina, d’acord amb fonts oficials.

La setena víctima va ser trobada sota la runa d’una església al poble de Zazina. Segons el sacerdot local citat per l’agència Hina, es tractava de l’organista, que va anar a reparar l’òrgan, espatllat per un sisme anterior.

Una vintena de persones van resultar ferides, segons la policia croata.

Notícies relacionades

Un terratrèmol de 5,3 va sacsejar al març la capital croata, provocant importants destrosses materials.

Els Balcans són una zona de forta activitat sísmica.