Coronavirus

Set de cada deu espanyols volen mesures més dures contra la Covid

  • Puja fins al 40,5% el nombre de ciutadans disposats a vacunar-se immediatament
1
Es llegeix en minuts

Set de cada deu espanyols (un 67,2%) demanen mesures més exigents per combatre la pandèmia de la Covid-19. A més, el nombre de ciutadans disposats a vacunar-se immediatament ha augmentat 40,5%, segons els resultats del Baròmetre de desembre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), davant el 32,5% que mostrava la seva disposició a rebre la vacuna quan fos aprovada a l’enquesta de novembre.

Segons les xifres del CIS, publicades aquest dilluns, un 28% de la població espanyola, no obstant, es nega en rotund, de moment, a immunitzar-se. Un 16,2%, en canvi, sí que es mostra a favor, però només en el cas que tingui «garanties», estigui «provada» i sigui «fiable».

Un 0,6% també es vacunaria immediatament, però «segons l’origen de la vacuna», un 3,2% «si hi ha prou informació» i un 3,6% «per consell d’autoritats, científics/es o sanitaris/es».

Economia abans que Covid

La crisi econòmica generada per la pandèmia del coronavirus es va situar al desembre com el primer problema del país, seguida de la crisi sanitària per la Covid-19, mentre que va créixer la inquietud per l’atur i especialment la censura en el comportament dels polítics. Així es desprèn del baròmetre, que situa la mala situació econòmica al primer lloc de la llista de problemes amb mencions al 42,6% dels qüestionaris, una xifra similar a la del mes anterior.

Notícies relacionades

Respecte al novembre, les al·lusions al coronavirus –que llavors era el primer problema d’Espanya– baixen quatre punts, fins al 38%, mentre que a la tercera plaça repeteix l’atur, amb un 28,1% de mencions, quatre punts més que el mes anterior.

Les categories en què el CIS divideix ara el malestar respecte als polítics també registren més percentatges que al novembre. Així, els problemes polítics es col·loquen en la quarta posició amb un 22,1%, marcant el seu rècord de l’any, i la cinquena és per al mal comportament dels polítics, amb un 20,3%.

Temes:

CIS Coronavirus