Precaució davant el Nadal

Llargues cues a laboratoris per fer-se la PCR abans de viatjar a les Canàries

El Govern canari exigeix una prova amb resultat negatiu per no haver d’aïllar-se a l’arribada a l’arxipèlag

2
Es llegeix en minuts

Els laboratoris privats que han obert aquest dissabte a Madrid s’han trobat amb llargues cues de persones que esperaven per fer-se una PCR 72 hores abans de viatjar a les Canàries, per evitar haver d’aïllar-se a la seva arribada.

«He arribat a les vuit del matí per fer-me una PCR per anar a veure els meus familiars. He arribat a les vuit menys deu, el laboratori tanca a les 10:30, fa pinta que em quedaré fora. A veure si hi ha sort i entro, però em temo que no», ha dit un jove canari, com molts dels que eren a la cua.

Segons l’ordre del Govern canari, totes les persones que viatgin a les illes entre el 18 de desembre i el 10 de gener des de qualsevol lloc d’Espanya, excepte els menors de 6 anys, hauran de comptar amb un test de Covid-19 amb resultat negatiu realitzat en les 72 hores prèvies a la seva arribada.

PCR gratuïtes per a residents canaris

«La meva mare és grup de risc i, com han posat les PCR gratuïtes per als residents canaris, vull assegurar-me de no contagiar la meva família», afegeix el jove a la cua, en la qual es podia veure gent amb tamborets plegables.

«Després de la prova d’avui faré quarantena a casa. He vingut a les vuit menys cinc, obria a les 8.30 i la cua ja donava la volta als dos carrers», explica una altra persona de la fila. 

O negatiu o aïllament

Les persones que no presentin el resultat de la prova a la seva arribada hauran d’aïllar-se i fer-se-la a les illes en les 72 hores següents o, en cas contrari, mantenir-se aïllats a la seva residència durant 14 dies, segons estableix l’ordre, en la que es precisa que s’admeten tres proves: PCR, TMA i test d’antígens.

«Soc de Gran Canària. Vaig venir a veure el meu nòvio que és de Madrid. He viscut aquí els últims quatre anys però ara visc a Tenerife. Ara em trobo que, per tornar a casa, he de fer-me la prova», explica una altra jove.

Més risc a la Península

Notícies relacionades

El Govern de les Canàries justifica aquestes mesures, per a les quals hi ha algunes excepcions, que gairebé tot el territori espanyol està en risc epidemiològic alt o molt alt, mentre que l’arxipèlag se situa en rang mitjà tot i que amb tendència ascendent.

L’estimació és que més de 60.000 persones es desplaçaran a les illes durant el període nadalenc des de la resta d’Espanya com a retorn a la seva residència habitual o familiar.