Marxa enrere en la desescalada

Pere Aragonès anuncia noves restriccions per la Covid a Catalunya «en les pròximes hores»

GRAFCAT6066  BARCELONA (ESPANA)  16 12 2020 - El vicepresidente del Govern en funciones de presidente  Pere Aragones  se dirige a intervenir en el Pleno del Parlament  donde ha asegurado este miercoles que todo el ejecutivo catalan trabaja  al cien por cien  para no tener que aplazar las elecciones del 14 de febrero por razones sanitarias EFE  Marta Perez

GRAFCAT6066 BARCELONA (ESPANA) 16 12 2020 - El vicepresidente del Govern en funciones de presidente Pere Aragones se dirige a intervenir en el Pleno del Parlament donde ha asegurado este miercoles que todo el ejecutivo catalan trabaja al cien por cien para no tener que aplazar las elecciones del 14 de febrero por razones sanitarias EFE Marta Perez / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ que el Govern anunciarà noves restriccions pel coronavirus «en les pròximes hores». «Estic d’acord amb el doctor Argimon que no anem bé, gens bé, no s’ha estabilitzat. Aquest repunt no és puntual, sembla que hi ha una nova escalada i això significa un pas enrere. Tenim un pla d’obertura i crec que estem en condicions de concretar noves mesures. Sabem que hi ha moltes persones que n’estan pendents. La concreció definitiva la donarem en les pròximes hores», ha assegurat. «Tenim un pla d’obertura que ha de ser la referència», ha insistit.

«Des d’un punt de vista epidemiològic la solució és clara, “tanquem-ho tot”, però no només és un problema epidemiològic», ha dit Aragonès. «És també un problema econòmic, sanitari i emocional; la gent està cansada», ha justifica. I ha reiterat: «Tindrem les mesures durant avui i entraran en vigor al més aviat possible», continua. «Quan s’expliquin han d’estar totes clares», ha afirmat.

Notícies relacionades

Aragonès ja va insinuar dimecres, en el ple del Parlament, un enduriment de les restriccions: «Ja no estem pensant si cal canviar de tram o no [flexibilitzar], sinó que cal plantejar-se si fem un pas enrere per protegir el sistema sanitari», va afirmar. El vicepresident ja va apuntar que aquestes festes nadalenques «moltes famílies no es podran reunir com han fet sempre, perquè ens juguem la vida de la gent».

Més clara va ser hores després la consellera de Salut, Alba Vergés, a l’afirmar que «caldrà fer passos enrere en la reobertura». Al ser preguntada pels periodistes quan comunicaran aquesta decisió, la consellera va insistir que hi estan treballant i que «tan aviat com sigui possible» concretaran els passos que s’hauran de seguir i les noves restriccions.