La velocitat del virus i els contagis continuen disparats a Catalunya

EP- Seleccion fotos 2020  Trabajadores sanitarios protegidos atienden a un paciente en la Unidad de Cuidados Intensivos  UCI- del Hospital del Mar  en Barcelona  Catalunya (Espana)  a 19 de noviembre de 2020  Ahora que la region pasa por la segunda ola de la pandemia  Cataluna confirma que a dia de hoy en la red de unidades de cuidados intensivos (UCI) hay un total de 539 pacientes ingresados  14 menos que en el balance anterior  Asimismo  Catalunya ha confirmado 327 517 casos acumulados de coronavirus   20 NOVIEMBRE 2020 UCI HOSPITAL DE MAR BARCELONA COVID19  19 11 2020  DAVID ZORRAKINO CATEGORY CODE NEW  David Zorrakino   Europa Press  19 11 2020

EP- Seleccion fotos 2020 Trabajadores sanitarios protegidos atienden a un paciente en la Unidad de Cuidados Intensivos UCI- del Hospital del Mar en Barcelona Catalunya (Espana) a 19 de noviembre de 2020 Ahora que la region pasa por la segunda ola de la pandemia Cataluna confirma que a dia de hoy en la red de unidades de cuidados intensivos (UCI) hay un total de 539 pacientes ingresados 14 menos que en el balance anterior Asimismo Catalunya ha confirmado 327 517 casos acumulados de coronavirus 20 NOVIEMBRE 2020 UCI HOSPITAL DE MAR BARCELONA COVID19 19 11 2020 DAVID ZORRAKINO CATEGORY CODE NEW David Zorrakino Europa Press 19 11 2020 / David Zorrakino Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

Les dades epidemiològiques continuen empitjorant i van a l’alça a Catalunya, una tendència que podria fer replantejar al Govern les mesures de la desescalda i el pla de Nadal. La velocitat de propagació del coronavirus s’ha disparat a 1,22, el que indica que l’epidèmia torna a créixer i que està en expansió (així es considera quan se sobrepassa el llindar d’un punt). Davant aquest panorama, el secretari de Salut, Josep Maria Argimon, ja ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio que «s’hauria de reduir la mobilitat i la interacció social a Catalunya al més aviat possible». Els contagis, a més, s’han disparat. En les últimes 24 hores se n’han notificat 2.112 més, el doble, pràcticament, dels reportats els últims dies.

L’empitjorament dels indicadors epidemiològics porta que el risc de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, és també elevadíssim i se situa en 245 punts, davant els 219 reportats dimarts. La pressió hospitalària es redueix molt lleugerament, amb 1.476 ingressats i 345 persones greus en ucis.

Notícies relacionades

Els epidemiòlegs expliquen aquestes males dades en què possiblement es comencen a notar els efectes del pont de la Constitució i temen que continuïn creixent després que el Govern autoritzés des d’aquest dilluns la reobertura d’algunes activitats, com els centres comercials. De fet, cada vegada són més les veus d’experts que demanen al Govern que es replantegi el Nadal. La consellera de Salut, Alba Vergés, reconeixia ahir que les xifres de Catalunya s’estan seguint «amb preocupació» i avançava que les previsions no són bones, una cosa que ha corroborat avui Argimon.

Una altra dada molt negativa és la xifra de persones que han mort, 62 més en les últimes 24 hores, i ja en són 16.494.