La pandèmia a Catalunya

Argimon demana un pas enrere en la desescalada «al més aviat possible»

Salut utilitza un nou mètode d’anàlisi de dades que situa la Rt a Catalunya en 1,45-1,50

El secretari de Salut Pública avisa que «estem pitjor del que pensem»

Argimon demana un pas enrere en la desescalada «al més aviat possible»
1
Es llegeix en minuts

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dimecres que la situació de la pandèmia a Catalunya és «pitjor del que pensem i ha defensat fer un pas enrere en la desescalada «al més aviat possible». Argimon ha remarcat que estem davant una nova «fase d’expansió» del coronavirus i ha basat les seves afirmacions en les dades que té Salut amb un nou mètode d’anàlisi dels indicadors, basat en els tests ràpids d’antígens i no en les proves PCR, com fins ara. Amb el nou mètode, la velocitat de propagació del virus, la famosa Rt, se situa entre l’1,45 i l’1,50, superior a l’1,22 de les dades del dia de Salut, basades en les PCR. I la xifra de nous infectats seria de més de 12.000, per sobre dels 11.800 oficials.

Notícies relacionades

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon ha explicat que els tests d’antígens, com que tenen resultats immediats, permeten a Salut tenir el mateix dia la fotografia real de la situació epidemiològica a Catalunya. Fins ara, incloses les dades d’aquest dimecres, Salut treballava i informava de xifres corresponents a tres dies abans.

Davant aquest panorama, Argimon ha defensat fer un pas enrere. «En aquesta pandèmia funcionem amb prova i error. No passa res per fer un pas enrere», ha dit. I ha afegit que aquesta revisió de la desescalada s’hauria de fer «al més aviat possible». El secretari de Salut Pública ha insistit en la necessitat de reduir la mobilitat i la interacció social. I ha explicat que el Govern està analitzant les dades però que encara no ha pres una decisió.