Fenomen natural

La pluja de Gemínids il·lumina la falda Montserrat

Montserrat 12 12 2020 Pluja d estrelles Geminides a Montserrat Estrellas fugaces Geminidas Foto Robert Ramos / Robert Ramos

Montserrat  12 12 2020 Pluja d estrelles Geminides a Montserrat  Estrellas fugaces  Geminidas  Foto Robert Ramos
Montserrat  12 12 2020 Pluja d estrelles Geminides a Montserrat  Estrellas fugaces  Geminidas  Foto Robert Ramos

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una de les pluges més espectaculars de l’any té lloc durant el mes de desembre: la pluja de Gemínids. Aquests meteors provenen de la constel·lació de Gèminis i, com cada any, mostraran el seu pic d’activitat a mitjans de desembre. El nostre fotògraf Robert Ramos va observar aquesta pluja d’estrelles aquest diumenge de matinada, la nit del 12 al 13 de desembre.

Notícies relacionades

Aquesta nit, del 13 al 14 de desembre, també serà un bon moment per a l’observació de la pluja d’estrelles, ja que seran més visibles.

Segons l’Associació Astronòmica d’Espanya, es tracta d’una pluja bastant curiosa, ja que els meteors procedeixen d’un asteroide denominat Faetont, no d’un cometa. L’asteroide Faetont va ser descobert el 1983 pel satèl·lit IRAS, i va ser llavors quan es va relacionar que els Gemínids provenien d’aquest asteriode. Es tracta de la primera pluja que està relacionada amb un asteroide. A més, des de l’Associació Astronòmica també expliquen que aquesta pluja dona un nombre aproximat de 120 meteors per hora.

Temes:

Astronomia