Segona onada

El geriàtric de Tremp suma ja 49 morts i 126 positius de Covid

La Fundació Jaume Fiella defensa la seva gestió: «No hi va haver descontrol ni falta de registres»

Tremp  Pallars Jussa  Lleida  01-12-2020    La residencia geriatrica de Tremp (Fundacio Fiella-Sant Hospital de Tremp) ha sofert un brot important de COVID19 amb moltes defuncions     Cribratges massius amb tests d antigenics al pavello poliesportiu de Tremp  Un cop fet el test  la gent espera asseguda a la pista fins saber els resultats       Foto  Jordi V  Pou

Tremp Pallars Jussa Lleida 01-12-2020 La residencia geriatrica de Tremp (Fundacio Fiella-Sant Hospital de Tremp) ha sofert un brot important de COVID19 amb moltes defuncions Cribratges massius amb tests d antigenics al pavello poliesportiu de Tremp Un cop fet el test la gent espera asseguda a la pista fins saber els resultats Foto Jordi V Pou / Foto Jordi V Pou

2
Es llegeix en minuts

La residència per a la tercera edat Fiella de Tremp (Lleida), afectada des de fa setmanes per un brot de coronavirus, acumula ja 85 interns i 41 treballadors positius, així com un total de 49 de morts per la malaltia, tres en les últimes 24 hores, segons les dades actualitzades de la Conselleria de Salut.

El nombre de residents morts per coronavirus al centre Fiella, que està sent investigat per la Fiscalia, ha continuat creixent en els últims dies, mentre que la xifra d’interns positius es manté en 85, 13 dels quals han sigut derivats a l’Hospital de Tremp.

Entre els treballadors de la residència, s’han detectat també 41 casos positius, segons les mateixes fonts.

També s’està treballant per controlar un brot de coronavirus en una residència de gent gran de Sant Joan de les Abadesses (Girona), on a data d’ahir s’havien detectat 10 interns positius, un dels quals ha mort mentre que la resta presenten símptomes lleus, i quatre treballadors amb coronavirus, segons un comunicat publicat pel consistori.

El primer positiu a la residència es va detectar el passat 3 de desembre, el que va obligar a extremar les mesures de precaució i a confinar en una habitació aïllada la persona afectada, mentre que a la resta se’ls va restringir la mobilitat.

Arran del primer positiu, es van fer proves a tots els usuaris del centre: el 4 de desembre es van confirmar uns altres tres casos i la xifra ha anat ascendit fins a arribar ahir la desena d’interns.

La previsió és que el nombre de casos segueixi en augment, però que la corba pugui estabilitzar-se en uns dies i el brot pugui ser controlat ben aviat, segons el comunicat.

L’ajuntament ha fet una crida per incorporar personal a la residència, preferiblement que ja hagi passat la malaltia, i suplir les baixes provocades per la pandèmia.

Així mateix, Bombers de la Generalitat ha participat aquest matí en les tasques de desinfecció de la residència per a la tercera edat Mare Janer de Cervera (Lleida) afectada per un brot de coronavirus que divendres passat arribava als nou casos positius.

Els treballs s’han prolongat unes quatre hores, en les quals 11 dotacions dels bombers han anat desinfectant planta per planta la residència, segons han informat els Bombers de la Generalitat, i han ajudat a traslladar els pacients per netejar els espais amb seguretat.

Fundació Jaume Fiella

Per part seva, la Fundació Jaume Fiella ha defensat la seva gestió de la residència de Tremp (Lleida). En un comunicat, ha afirmat que la direcció i el personal del centre van seguir tots els protocols des que es va detectar el primer positiu, si bé «malgrat les mesures preses per la residència, el nombre de contagis va ser molt elevat».

Notícies relacionades

La fundació ha assegurat que en la gestió del brot no hi va haver «descontrol ni falta de registres» i que en tot moment es va prestar assistència als residents, amb el recolzament del CAP de l’Hospital Comarcal.

«Aquestes últimes setmanes estem vivint una dolorosa situació excepcional. Lamentem profundament la mort dels nostres residents, ens sentim pròxims a les famílies que han perdut un ésser estimat i compartim el dolor de tota la ciutat de Tremp i el Pallars», han afirmat.