La lluita contra la pandèmia

Rússia envia a l’OMS la documentació de la seva segona vacuna, l’EpiVacCorona

Les autoritats russes asseguren que l’injectable garanteix immunitat durant almenys sis mesos i que no provoca al·lèrgies

Rússia envia a l’OMS la documentació de la seva segona vacuna, l’EpiVacCorona
1
Es llegeix en minuts

Rússia ha enviat al’Organització Mundial de la Salut(OMS) la documentació de lasegona vacunacontra laCovid-19 registrada al país,EpiVacCorona, segons ha anunciat aquest dimarts la cap sanitària, Anna Popova. «El 8 de desembre es va enviar a l’OMS la documentació d’una altra vacuna russa. Es tracta de l’EpiVacCorona. Estem esperant la decisió de l’OMS» sobre el seu registre, ha explicat Popova en una conferència sobre la lluita contra el coronavirus, segons recull l’agència Interfax.

L’EpiVacCorona s’afegirà a la vacuna Sputnik, que jas’ha començat a subministrar massivament a la població russa.

L’EpiVacCorona ha sigut desenvolupada al centre científic siberiàVéktor, dependent de l’Agència russa per a la Defensa del Consumidor (Rospotrebnadzor), que dirigeix Popova.

Segons els seus creadors, la vacuna garanteiximmunitat almenys durant sis mesos i pot ser administrada en diverses ocasions.

Notícies relacionades

«Considerem que es podrà aplicar a persones grans i a pacients amb malalties cròniques», explicava Popova poc després que l’EpiVacCorona fos registrada l’octubre passat pel Ministeri de Sanitat Rússia. La vacuna, va assegurar llavors,no provoca reaccions al·lèrgiques, com es va establir en les proves amb animals i persones, ja que ha sigut elaborada a base de partícules del nou coronavirus sintetitzades artificialment. «Prop de 1.000 persones han rebut aquesta vacuna en el marc de les proves clíniques i tots els voluntaris se senten bé», ha confirmat ara Popova.

Sobre la situació epidèmica a Rússia, la responsable de Rospotrebnadzor ha destacat que la letalitat del virus al país és de l’1,7%, inferior a la mitjana mundial, que és del 2,6%. En les últimes 24 hores Rússia ha registrat 26.190 contagis i 559 morts per aquesta malaltia, segons les dades ofertes per les autoritats sanitàries. Rússia, que actualment acumula més de 2,5 milions de positius confirmats, és el quart país al món després dels Estats Units, l’Índia i el Brasil per nombre de contagis.