Les xifres del dia de Salut

El pont maquilla les dades de la Covid a Catalunya: cap mort i milloren de gairebé tots els indicadors

La velocitat de contagi cau fins a 0,96 i també descendeix el risc de rebrot i el nombre d’ingressats a les ucis

El pont maquilla les dades de la Covid a Catalunya: cap mort i milloren de gairebé tots els indicadors
1
Es llegeix en minuts

El pont de la Constitució –amb dies festius pel mig, en què s’han fet menys cribratges, menys diagnòstics i les funeràries no han comunicat defuncions– ha maquillat les dades de la pandèmia a Catalunya, i donen una il·lusió de respir. Amb aquests condicionants sobre la taula, els principals indicadors epidemiològics del coronavirus a Catalunyahanmilloraten les últimes 24 hores. El més imortant és que no s’ha registrat cap mort, segons les dades que ha facilitat aquest dimecres la Conselleria de Salut. Lavelocitat de propagaciódel virus, la famosa Rt, ha tornat a baixar: es redueix dues centèsimes, fins a situar-se en 0,96. I elrisc de rebrottambé segueix a la baixa i se situa en 190, quatre punts menys que el dia anterior.

Quant als nouscontagis, s’han registrat 853 nous casos, una xifra bastant inferior als 1.127 del dia anterior. I tot i que hi ha nou hospitalitzats més (1.583 en total), els ingressos en lesucishan caigut: hi ha 372 persones crítiques, 14 menys que la vigília.

A més, la incidència en 14 dies també torna a baixar i se situa en 212,65 (dimarts estava en 214,80).

Notícies relacionades

Aquestes dades estancondicionades pel pontde la Constitució, en què s’han fet menys cribratges i s’han obtingut menys diagnòstics. A més, com que era festiu, possiblement les funeràries no han comunicat encara les defuncions registrades per coronavirus. Així, seran determinants, perquè s’ajustaran més a la realitat sanitària, les dades epidemiològiques dels pròxims dies. En aquest sentit, i posant èmfasi en la «situació límit» que viu el país, Protecció Civil ha advertit queels excessos del pont poden fer perillar el pla de desescalada de Nadal.

El número de morts per Covid-19 a Catalunya des de l’inici de la pandèmia és de 16.218.