Dades d’aquest dijous

La velocitat del contagi del virus supera a Catalunya el 0,9, el límit imposat pel Govern per passar de fase

Continua a la baixa la xifra de persones ingressades i d’ocupació d’ucis

2
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

Tercer dia consecutiu a Catalunya amb dades negatives del coronavirus, que aquest dijous sobrepassen el límit imposat pel Govern per avançar de fase: la velocitat de transmissió (Rt) se situa en 0,92 punts (ahir estava en 0,89). Segons els criteris establerts per Salut per poder continuar relaxant les restriccions a partir de dilluns, 7, i seguir amb el calendari de reobertura, s’ha de mantenir la Rt per sota de 0,9. També s’ha establert que les ucis disminueixin la seva ocupació setmanalment, una cosa que sí que està ocorrent.

L’objectiu fixat, a més de la Rt, és arribar a un màxim de 300 llits d’ucis (entre públiques i privades), per poder assumir altres tipus de malalties en aquestes unitats de crítics. També s’han posat com a límit la xifra de mil contagis diaris, una meta que s’està allunyant en els últims dies.

Baixen els ingressos i les ucis

En aquest sentit, el nombre total de contagis ascendeix a 345.563 des de l’inici de la pandèmia, cosa que en suposa 1.696 de nous respecte als notificats dimecres, unes xifres que també van a l’alça, tot i que cal tenir en compte que han augmentat de manera considerable els cribratges. Un altre indicador, l’índex de rebrot, puja també de nou, i passa de 210 a 217, una xifra molt inferior a la de fa un mes, quan va superar els 900 punts, tot i que recordem que a partir de 100 ja es considera elevat.

Com a dada positiva, continua a la baixa la xifra de persones ingressades i d’ucis, ja que són, respectivament, 1.591 (davant les 1.674 d’ahir) i 438 (dimecres se’n van reportar 449).

Notícies relacionades

Pel que fa a les víctimes mortals, des de l’inici de la pandèmia en són un total de 15.994. Aquest últim balanç xifra en 27 les persones que han perdut la vida en les últimes hores pel coronavirus, segons les dades reportades aquest dimecres per Salut. 

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, la tendència és la mateixa: pugen tant el rebrot (de 184 a 192) com la velocitat de transmissió (de 0,88 a 0,92), i baixa la xifra de persones ingressades: ahir se’n van reportar 273 i aquest dijous, 251. En les últimes hores s’han notificat sis morts més, i ja són 5.187 els barcelonins que han perdut la vida pel coronavirus. Pel que fa a nous contagis, el nou informe en mostra 304 més.