fundació Lluita

Dia Mundial de la Sida: es busquen voluntaris per a l'assaig d'una vacuna contra el VIH

Per a l'estudi es requereixen homes d'entre 18 i 60 anys que mantinguin relacions sexuals bé amb altres homes, bé amb persones que pertanyin al col·lectiu transsexual

gry04b16

gry04b16 / CHRISTOF STACHE (AP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS) ha començat a reclutar participants per a l’assaig clínic d’una vacuna contra el VIH, en col·laboració amb el BCN Checkpoint.

Es tracta d’un estudi internacional de fase 3 que busca avaluar l’eficàcia d’una vacuna de tipus preventiu i que es desenvoluparà en set centres a tot Espanya, va informar la FLS en un comunicat aquest dilluns.

L’Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona (Barcelona), és un dels que hi participa: el seu personal serà l’encarregat d’administrar la vacuna als interessats, i del seguiment mèdic se n’encarregarà després el BCN Checkpoint.

Per a l’estudi es busquen homes d’entre 18 i 60 anys que mantinguin relacions sexuals bé amb altres homes bé amb persones que pertanyin al col·lectiu transsexual.

No han de tenir el VIH ni estar prenent profilaxi preexposició (PrEP) o plantejar-se fer-ho pròximament, i han de tenir disponibilitat per participar en l’estudi durant fins a 30 mesos.

Els interessats poden apuntar-se a través d’un formulari a la web  després el personal de la fundació hi

Notícies relacionades

Dia Internacional contra la Sida: lema #laotrapandemia.