El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

COMBATRE EL VIRUS

Bellvitge demostra l'eficàcia d'un fàrmac per suprimir la replicació del VIH en el tracte genital i el recte

S'han analitzat les concentracions i l'activitat antiviral del bictegravir en adults amb el VIH que no havien pres abans cap antiretroviral

La persistència del VIH en reservoris com per exemple el tracte genital i el teixit rectal és una de les barreres per a l'erradicació del virus

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unitat del VIH i ITS del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) de l’Hospitalet de Llobregat ha publicat a la revista Clinical Infectious Diseases un estudi en què «es demostra l’eficàcia d’un fàrmac per suprimir la replicació del VIH en el tracte genital i el recte».

En el marc d’una línia d’investigació que es porta a terme des de fa anys a Bellvitge, el treball ha analitzat les concentracions i l’activitat antiviral del bictegravir, un nou inhibidor de la integrasa, en reservoris genitals i rectals en homes i dones adultes amb el VIH que no havien pres abans cap antiretroviral.

Segons les conclusions de l’estudi, en els pacients que van iniciar un tractament amb bictegravir en combinació amb emtricitabina i tenofovir alafenamida es va produir una ràpida supressió de l’ARN del VIH-1 en els fluids genitals i rectals.

Per l’erradicació del virus

La persistència del VIH en reservoris com per exemple el tracte genital i el teixit rectal és una de les barreres per a l’erradicació del virus en els pacients infectats, de manera que són necessaris fàrmacs que puguin penetrar en aquests reservoris per suprimir el virus i prevenir així la transmissió sexual de la infecció.

L’estudi ha sigut dirigit per l’equip que encapçala el Dr. Daniel Podzamczer, amb els doctors A. Imaz (primer signant), J. Tiraboschi, A. Silva, S. Scevola, B. Garcia (infermer), S. Morenilla (monitora), i el Dr. J. Niubó (Servei de Microbiologia).

Notícies relacionades

S’ha fet en col·laboració amb investigadors de la Universitat de North Carolina (Estats Units) i dels hospitals de Sant Pau, Germans Trias i Pujol i Moisés Broggi.

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA