LA PANDÈMIA A CATALUNYA

El Govern assumeix que molts catalans sortiran de pont però demana prudència

Budó remarca que cal ser responsables per preservar el Nadal i el canvi de fase del 7 de desembre

coronavirus-pruebas-covid

coronavirus-pruebas-covid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern dona per fet que molts catalans sortiran de les seves ciutats abans de divendres 4 de desembre, quan, com cada setmana, entra en vigor el tancament perimetral municipal, per poder passar fora el pont de la Constitució. Així ho ha expressat la portaveu, Meritxell Budó, que ha reclamat a aquests ciutadans molta prudència.

Budó ha afirmat que «qui vagi a la seva segona residència o tingui ja una reserva feta (per al pont), podrà anar-hi», però els ha recordat que allà on vagin hi haurà tancament perimetral de cap de setmana i, per tant, no podran sortir del municipi al qual s’hagin dirigit. La consellera els ha reclamat «prendre consciència» i actuar amb responsabilitat i evitar la interacció social.

Notícies relacionades

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern s’ha mostrat prudent a l’hora de relaxar restriccions. Budó ha remarcat, amb les dades d’aquest dimarts de la Conselleria de Salut, que la velocitat de contagi, la famosa Rt, ha tornat a pujar. «Existeix el risc que les males dades es disparin i que no puguem preservar el Nadal ni el canvi de fase del 7 de desembre», ha alertat la consellera, que ha insistit que «aquest pont no serà normal».

El Govern té previst analitzar entre aquest dimecres i dijous l’evolució de les dades epidemiològiques per decidir si, com en principi està previst, el dilluns 7 de desembre es canvia de fase en el pla de desescalada.