El virus agafa força a Catalunya malgrat que baixen els ingressos i les ucis

El virus agafa força a Catalunya malgrat que baixen els ingressos i les ucis

Toni Albir

Es llegeix en minuts

Aquest dimarts, quan s’espera que el Govern pugui anunciar més novetats sobre el pla de desescalada per Nadal, les dades de Catalunya canvien la tònica i mostren que el virus agafa força: l’índex de rebrot, que ahir va baixar de 200 punts, se situa de nou per sobre, en 201. I el que és més significatiu, la velocitat de transmissió (Rt), per sota de 0,78 o en aquest nivell des de feia dies, puja de cop a 0,84 punts. La desescalada, de fet, està pendent d’aquest indicador. A més, hi ha 1.505 nous contagis, bastant per sobre dels 1.000 desitjats.

Com a dada positiva els ingressos, que baixen. En concret, passen dels 1.752 hospitalitzats reportats dilluns als 1.718, i l’ocupació de les ucis passa de 458 a 454 persones.

Et pot interesar

Pel que fa a les víctimes mortals, des de l’inici de la pandèmia en són un total de 15.928. L’últim balanç xifra en 62 les persones que han perdut la vida en les últimes hores pel coronavirus, segons les dades reportades aquest dimarts per Salut. 

A Barcelona ciutat la tendència és similar, amb l’índex de rebrot a 177 (davant els 175 reportats dilluns) i la velocitat de transmissió passa de 0,79 a 0,84, com en la mitjana catalana. La xifra de barcelonins ingressats descendeix, amb nou menys que ahir (un total de 285) i s’han notificat 287 nous contagis.