al pirineu

Un caçador mata l'ossa Sarousse durant una batuda de senglars

El Seprona s'ha fet càrrec de la investigació per la mort a trets d'aquest exemplar d'os bru

osa car 1200

osa car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de Protecció de la Natura, membres de la Patrulla Os del Govern d’Aragó i el Seprona van certificar aquest diumenge la mort de l’ossa Sarousse, que va rebre diversos trets a curta distància d’un caçador que participava en una batuda de caça de senglar, que va al·legar haver actuat en defensa pròpia. Els fets van tenir lloc a la vall de Bardaixi, a la comarca de la Ribagorça.

La necròpsia serà realitzada per tècnics del Govern d’Aragó, previsiblement al llarg d’avui i, de moment, el Seprona s’ha fet càrrec de la investigació per la mort a trets d’aquest exemplar d’os bru.

La mort d’aquesta ossa es converteix en el tercer que es produeix a la colònia d’ossos al Pirineu en un any, després de la mort del Cachou durant el mes d’abril i un segon exemplar l’estiu passat al vessant francès. A més, fa tot just deu dies es va detenir un funcionari de Medi Ambient per la presumpta implicació en la mort del Cachou.

Notícies relacionades

Segons va informar l’ACN aquest diumenge, els caçadors van explicar que durant la batuda els gossos de caça havien motivat el moviment de l’ossa i un, que la va veure acostar-se, va alertar la resta dels seus companys amb crits i, al creure que l’animal no retrocedia, va disparar. Després del tràgic incident, la batuda va ser interrompuda i es va donar avís a la Guàrdia Civil.

L’ossa Sarousse va néixer el 1999 i va ser introduïda al Pirineu francès (Arbas) el 21 d’agost del 2006. Poc després de l’alliberament va perdre el seu collar emissor i va ser capturada de nou i reintroduïda el novembre del 2007 a Marignac. Després de tres anys assentada a la Vall d’Aran, l’ossa es va desplaçar al sud, al massís del Turbó, on es va assentar el 2010. L’última vegada que l’ossa Sarousse va ser vista va ser el setembre a la zona d’Espés Alto, al municipi de les Paüls, gràcies a unes càmeres de parament fotogràfic.