a la vall de cardós

Una càmera capta una cria d'os bru al Pallars Sobirà

Comptant els naixements a les dues bandes del Pirineu, aquest any s'han comptabilitzat 9 nous cadells

zentauroepp54767440 pla de detall de la primera imatge de cria d os de la tempor200904115902

zentauroepp54767440 pla de detall de la primera imatge de cria d os de la tempor200904115902 / Cedida a l ACN pel Departament de Territori i Sostenibilitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una càmera va captar a mitjans d’agost per primera vegada aquest any la imatge d’una cria d’os bru al Pallars Sobirà. En concret, la imatge correspon a la call de Cardós, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Així, l’equip de seguiment de l’os bru al Pirineu ha pogut confirmar la primera dada de reproducció de la temporada d’un exemplar a la comarca del Pallars Sobirà.

Notícies relacionades

La fotografia mostra el cadell acompanyat de la mare, pujant a un dels arbres situats a prop de les càmeres, marcats per atraure els animals i facilitar el seguiment de la població. Es tracta d’una zona on solen reproduir-se les femelles Caramellita i Boavi. Per la seva banda, a la Vall d’Aran, entre finals de juny i el mes de juliol es va observar en diverses ocasions una femella amb dues cries a les valls de Varradòs i Toran.

En total, comptantels naixements que s’han registrat a les dues bandesdel Pirineu, es calcula que aquest any hi ha hagut al voltant de 6 reproduccions, amb 9 cadells nous, tot i que se’n podrien detectar més en els pròxims mesos. L’any passat, es van registrar en total 10 noves cries de 5 femelles diferents, xifra que només s’havia aconseguit els anys 2016 i 2017.

Temes:

Óssos