Els Mossos detenen una persona per la mort de l'os Cachou

L'arrestat, segons TV-3, és un funcionari de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran

zentauroepp53079922 pla de detall del lloc on s ha trobat mort l os cachou  a la201119205150

zentauroepp53079922 pla de detall del lloc on s ha trobat mort l os cachou a la201119205150 / Conselh Generau d Aran

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres un home amb relació a la mort de l’os Cachou el mes d’abril a Les (la Vall d’Aran), segons ha confirmat aquest dijous la policia autonòmica, que ha declinat donar a conèixer la identitat de la persona detinguda a causa del secret de sumari. Segons TV-3, el detingut és un funcionari de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran.

L’os Cachou va aparèixer sense vida el 9 d’abril en una zona de difícil accés de Les, després que el GPS instal·lat al seu collar estigués diversos dies sense emetre cap moviment.

En un primer moment, el Conselh Generau d’Aran va informar que la principal hipòtesi de la mort de l’os era una baralla amb un altre exemplar i que, a causa del forcejament, hauria acabat caient per un precipici d’uns 40 metres.

Tot i així, l’entitat ecologista d’Ipcena va exigir al Conselh Generau d’Aran i a la Generalitat de Catalunya explicacions sobre la mort de l’os, ja que van considerar «poc probable» que la mort es produís d’aquesta manera.

Ipcena va justificar que l’os era jove (sis anys), «i es trobava en bon estat de salut», per la qual cosa va reclamar poder exercir el seu dret a la informació i a la defensa ambiental i de la fauna.

Notícies relacionades

Finalment, el jutjat de Viella va declarar a principis del mes de maig el secret de les actuacions per la causa oberta per la mort de l’os Cachou.

En aquesta ocasió, i segons van informar en el seu moment des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la causa està oberta per un delicte contra la fauna i amb aquesta decisió s’esperava «preservar la investigació».

Temes:

Óssos