Des del mes de gener

Catalunya estudia començar a vacunar des d'unitats mòbils

Salut treballa en un pla per poder vacunar unes 450.000 persones durant el primer trimestre de l'any

55168656 59

55168656 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Salut estudia un pla de vacunació contra la Covid-19 que contempli l’administració de vacunes primer amb unitats mòbils i després a punts centralitzats a diversos llocs de Catalunya.

Així ho ha avançat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha remarcat que, de moment, es tracta d’un esborrany. Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha dit que les pròximes setmanes es començarà a treballar en una eina d’intel·ligència artificial per millorar el rastreig de contactes, que intentarà creuar dades per detectar la confluència en l’espai-temps de persones contagiades i contactes. 

En el marc de la comissió de Salut, Argimon ha explicat que el departament està treballant en un pla de vacunació per poder vacunar unes 450.000 persones durant el primer trimestre de l’any.

Notícies relacionades

De moment, la primera opció de Salut és fer-ho primer amb unitats mòbils i després amb punts centralitzats a diversos llocs del territori.

Quant a les dades epidemiològiques, Argimon ha celebrat que els contagis es redueixin a un bon ritme (concretament, cada setmana n’hi ha un 35% menys de mitjana), però ha admès que la situació és diferent en els ingressos a ucis, amb una baixada d’entre un 1% i un 3% al dia.