si continuen baixant els casos

La Comunitat de Madrid espera poder fer «excepcions» per Nadal

Ayuso aposta per una «certa normalitat»

Aguado espera poder «aixecar parcialment algunes restriccions»

zentauroepp53436934 la presidenta de la comunidad de madrid  isabel d az ayuso  200605103300

zentauroepp53436934 la presidenta de la comunidad de madrid isabel d az ayuso 200605103300 / Comunidad de Madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha confiat que si la tendència de contagis per Covid es manté a la baixa com en les últimes setmanes es podran fer, sempre dins de la prudència, «algun tipus d’excepcions» en les restriccions per aturar els contagis.

En declaracions a Telecinco i Onda Madrid Escudero no ha volgut aventurar si per Nadal hi haurà noves restriccions o limitacions a la mobilitat, una cosa que s’haurà d’avaluar més a prop d’aquestes dates, partint de les dades epidemiològiques i assistencials de llavors, perquè el coronavirus ens ha ensenyat que no es poden fer avaluacions «a llarg termini».

L’equip de Salut Pública de la Comunitat està ja treballant per veure quines mesures cal adoptar per Nadal tant en matèria de mobilitat com pels esdeveniments que es produeixen en aquestes dates, com dinars i sopars familiars, on és difícil controlar el nombre d’assistents; sortides d’alumnes de fora de la regió, que tornen a casa seva, o persones grans que viuen en residències i que durant uns dies viuran amb les seves famílies. «Estem valorant tots els escenaris», ha insistit el conseller, que ha continuat reclamant als ciutadans prudència i «no baixar la guàrdia».

Ayuso aposta per «certa normalitat»

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assenyalat que espera que hi pugui haver un Nadal «amb certa normalitat», però amb «precaució i cura», per això buscaran «el terme quirúrgic» en les mesures. Així, ha incidit que buscaran «el terme quirúrgic», com han fet durant la segona onada, i conjugar «certa normalitat i que els ciutadans puguin estar amb les seves persones estimades» amb «seguretat, que és clau».

Notícies relacionades

En la mateixa línia el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha declarat que espera que el Govern regional pugui «aixecar parcialment algunes restriccions» de cara al Nadal.

El cas andalús

Aquest mateix diumenge, a Andalusia, el president de la Junta, Juanma Moreno, anunciava que els andalusos que es trobin fora de la comunitat autònoma per motius de treball o estudis podran tornar «amb controls» per Nadal per passar les festes amb les seves famílies, tot i que aleshores segueixin vigents les restriccions a la mobilitat per frenar la pandèmia del coronavirus Covid-19, que mantenen el confinament perimetral de la comunitat i de tots els seus municipis de moment fins al pròxim 10 de desembre.

Temes:

Coronavirus