PROTESTA DE L'OCI NOCTURN

Protecció Civil analitza amb lupa la festa de l'oci nocturn a la plaça de Catalunya

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, lamenta les imatges on no es respectaven les mesures anti-Covid

BARCELONA, 21/12//2020.- Acto festivo y reinvidicativo organizado por la Plataforma de trabajadores del ocio nocturno en la Plaza Catalunya en el que se han dispuesto parcelas para que los grupos de personas asistentes mantengan la distancia de seguridad mientras bailan. EFE/Enric Fontcuberta

BARCELONA, 21/12//2020.- Acto festivo y reinvidicativo organizado por la Plataforma de trabajadores del ocio nocturno en la Plaza Catalunya en el que se han dispuesto parcelas para que los grupos de personas asistentes mantengan la distancia de seguridad mientras bailan. EFE/Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Protecció Civil de la Generalitat analitza una acció que va organitzar aquest dissabte a la nit el sector de l’oci nocturn a la plaça Catalunya de Barcelona per protestar contra el tancament com a mesura davant la Covid.

«Hi ha molts tipus d’imatges. Hem vist imatges del que passava dins del control, i el que passava fora», ha explicat el subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, en una entrevista a RAC-1 que ha recollit Europa Press.

L’acció es va celebrar a l’aire lliure, amb música i un escenari instal·lat en un dels extrems de la plaça; segons els organitzadors es va controlar l’aforament i el compliment de les mesures de seguretat pel coronavirus.

Els assistents a la festa havien de ballar dins de parcel·les delimitades / eFE / Enric fontcuberta

El Procicat ha fixat quines mesures s’han de seguir per evitar contagis a les manifestacions, «un dret fonamental que s’ha de garantir» i que els ciutadans poden exercir en concentracions estàtiques i respectant distàncies, ha explicat Delgado.

«Per la informació que tinc, hi havia una petició condicionada al compliment d’aquestes mesures», i ha afegit que ara com ara no pot jutjar el grau de compliment de l’organització perquè només li han arribat algunes imatges de l’acte.

Més enllà d’aquest esdeveniment –ha remarcat– ha demanat no aprofitar «qualsevol situació particular» per relaxar-se, i ha recordat que les ucis encara estan plenes amb pacients de Covid-19.

Crítiques de Jaume Padrós

Notícies relacionades

En un tuit, el president del Col·legi de Metges de Barcelona (Comb), Jaume Padrós, va qualificar de «més que lamentable» la situació, després que es difonguessin a través de les xarxes socials imatges de persones a l’acció que no respectaven les restriccions.

Va exigir textualment una resposta exemplar a les conselleries d’Interior i de Salut, i a l’Ajuntament de Barcelona: «Si els organitzadors representen realment el col·lectiu de l’oci nocturn és obvi que han perdut tota credibilitat».