Les restriccions per la pandèmia

L'oci nocturn munta una festa a la plaça de Catalunya en protesta pel seu tancament

Els empresaris de la nit critiquen que no puguin obrir mentre sí que ho poden fer altres sectors

zentauroepp55946291 bcn ocio201121225834

zentauroepp55946291 bcn ocio201121225834

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector de l’oci nocturn ha demanat aquest dissabte poder reobrir els seus locals mitjançant un acte de protesta molt peculiar, ja que ha convertit la plaça Catalunya de Barcelona en una improvisada discoteca a l’aire lliure.

La Generalitat permet reobrir a partir de dilluns la majoria dels establiments culturals, com els cines, els teatres, i fins i tot les sales de concerts, que han estat tancats els últims 30 dies, per les mesures de contenció per frenar la propagació del coronavirus. També poden obrir dilluns els bars i restaurants però amb algunes limitacions d’aforament i horaris

Improvisada sala de festes

Els locals nocturns, no obstant, no han sigut autoritzats a reobrir, cosa que ha provocat que el sector s’hagi sentit discriminat, i això s’ha traduït en un acte de protesta portat a terme aquest dissabte a la nit a la plaça de Catalunya de Barcelona, informa Efe.

Discoteques i bars musicals, principalment, han convertit la plaça en una improvisada sala de festes a l’aire lliure, amb un escenari i altaveus que han possibilitat que molts ciutadans hagin pogut ballar i disfrutar de la música.

Les mateixes mesures de seguretat

Segons els promotors d’aquesta protesta, els seus locals són «segurs» i estan en condicions de garantir les mateixes mesures de seguretat que els altres establiments culturals, a banda dels bars i restaurants.

Per tal de demostrar simbòlicament la seva disposició a garantir les mesures de seguretat, els organitzadors de l’acte reivindicatiu han pres la temperatura als assistents i han repartit gel hidroalcohòlic.

Comunicat de Som Oci Nocturn

Notícies relacionades

En un comunicat, l’associació Som Oci Nocturn va reclamar fa uns dies un pla de rescat urgent, entre altres mesures per pal·liar la crisi que pateixen els locals. «No estem disposats a desaparèixer. Reivindiquem que la nit és la nostra vida i no ens la poden robar. L’oci nocturn legal és segur i ho demostrarem», assenyala l’escrit.

Jaume Padrós, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, va lamentar ahir a la nit la protesta en forma de discoteca que va ocupar la plaça de Catalunya.