La crisi de les pasteres

Casado responsabilitza el Govern del «col·lapse» migratori de les Canàries

El líder del PP afirma que «no es pot pretendre que l'arxipèlag sigui Lampedusa, Lesbos o el tap migratori de la UE»

zentauroepp55939822 pp201121163849

zentauroepp55939822 pp201121163849 / Quique Curbelo

3
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Partit Popular, Pablo Casado, que aquest dissabte s’ha acostat el moll d’Arguineguín (Gran Canària), on hi ha 860 immigrants, ha acusat el Govern del col·lapse migratori que es produeix a les Canàries, i ha criticat que es passi «de l’Open Arms i el papers per a tots a les devolucions en calent».

Pablo Casado ha exigit a l’Executiu que, de manera immediata, s’engeguin les repatriacions, el compliment dels protocols de la Unió Europea i la llei d’estrangeria. I ha reclamat que es desenvolupi la cooperació internacional i que Espanya recuperi el lideratge perdut.

La frontera sud europea

El president del PP ha recordat que la frontera sud d’Europa és a les Canàries i ha demanat al Govern més mitjans per a les forces de seguretat, així com per al personal sanitari i les organitzacions no governamentals, i que es posin en marxa els serveis de vigilància que estan inactius.

Casado ha acusat de «covardia» el president espanyol, Pedro Sánchez, per «no donar la cara i no obstant enviar nombrosos ministres a la zona de la crisi». Malgrat això, el líder dels populars ha ofert a l’Executiu el seu recolzament en matèria de seguretat, política internacional, polítiques socials i sanitàries, i ha lamentat que el PSOE prefereixi socis com Podem, Bildu i Esquerra Republicana.

Amb documents del Marroc

A més, el líder del PP ha insistit en les repatriacions i en la cooperació nacional i ha dit que entre els immigrants arribats a les Canàries, sembla que n’hi ha «bastants» que ho han fet amb documentació i procedeixen del Marroc.

Ha assegurat que Espanya és un actor privilegiat amb l’Àfrica, ja que les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla estan a aquest continent, i ha assenyalat que el vicepresident del Govern Pablo Iglesias «està desafiant la política internacional d’Espanya sense comptar amb el Govern ni el Congrés».

Per abordar la situació migratòria, Casado ha opinat que el Govern no pot estar dividit i ha considerat que és una irresponsabilitat que Pablo Iglesias «ataqui» la ministra de Defensa, Margarita Robles».

L’antecedent del PP

«Si Podem no li serveix de soci, el PP és al servei del Govern per als assumptes d’Estat», ha remarcat el líder l’oposició, qui ha recordat que la migratòria és una política d’Estat.

També s’ha referit que en el temps que va governar el PP es va abordar la immigració a través de la defensa de les fronteres, els fluxos ordenats i la cooperació, i va donar bon resultat ja que van arribar a Espanya de «manera ordenada» 5 milions d’immigrants.

«Tap migratori»

«La solució està inventada», ha apuntat Casado, qui ha declarat que aquest drama «no es pot sostenir i Pedro Sánchez no pot pretendre que Canàries sigui Lampedusa, Lesbos o el tap migratori» de la Unió Europea.

Segons el seu parer, «Pedro Sánchez havia de ser aquí (a les Canàries). No està liderant la crisi» i, no obstant, ha afegit, està enviant ministres que entre tots no poden oferir una solució.

Notícies relacionades

També el líder popular ha insistit a demanar que es posin mitjans per frenar el tràfic d’éssers humans «que exploten els immigrants que arriben en situacions molt dures», i ha lamentat que la falta de solucions del Govern hagi permès que el nombre d’immigrants que han arribat a les Canàries sigui 11 vegades superior al de l’any passat.

Veto a Casado al moll

En la seva visita al moll d’Arguineguín, ha volgut accedir a la zona on hi ha els immigrants però no ha sigut possible, perquè, ha dit, les decisions les pren el Govern, i aquest considera que el cap de l’oposició no pot parlar amb personal de Creu Roja i altres ONG que atenen els immigrants al moll.