25 nov 2020

Anar al contingut

Acció per frenar la pandèmia

Burgos realitza tests anticovid massius per arribar al 25% de la seva població

La capital castellanolleonesa és la més afectada d'Espanya amb 1.750 casos cada 100.000 persones

AFP

Burgos realitza tests anticovid massius per arribar al 25% de la seva població

Tomas Alonso

La ciutat de Burgos ha iniciat aquest dissabte proves massives entre la seva població per mirar de contenir el coronavirus al municipi amb més incidència del país, ha constatat un fotògraf de l’agència AFP.

Tot i que no s’han vist llargues cues, el degoteig de veïns ha sigut constant durant el matí al poliesportiu on s’ha instal·lat el dispositiu de testatge amb què esperen assolir en una setmana un 25% dels seus 175.000 habitants.

Amb mascareta i ben abrigats per protegir-se de les baixes temperatures, els ciutadans convocats accedeixen ordenadament al pavelló, es renten les mans i són rebuts per treballadors sanitaris. Totalment coberts amb peces blanques, aquests els prenen les dades i els introdueixen un tampó pel nas per realitzar el test d’antígens.

Fins a set casos evitables per positiu

«Per cada cas que diagnostiquem aquí, podem evitar entre cinc i set casos positius, fins i tot més, al cap d’una setmana,» ha indicat Mónica Chicote, gerent sanitària d’atenció primària a Burgos.

Malgrat les múltiples restriccions aplicades, com el tancament de bars, restaurants i altres locals d’oci o la prohibició de reunir-se amb més de tres persones, la ciutat presenta la taxa d’incidència més gran d’Espanya.

1.750 casos per 100.000 habitants

Segons les últimes dades del govern regional de Castella i Lleó, Burgos supera els 1.750 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, quan la mitjana nacional és de 419.

Espanya, amb un toc de queda a tot el país excepte les Canàries des de finals d’octubre, suma més de 42.000 de morts i 1,5 milions de contagis per la pandèmia.