El Govern allibera 227 migrants al port d'Arguineguín de Gran Canària

Les autoritats estatals aparentment han deixat marxar sense control els magribins davant la perplexitat de la població de la localitat

vdeo-nuevo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Rubén Torres

Les autoritats estatals han deixat marxar aquest dimarts a primera hora de la tarda 227 migrants d’origen magribí que es trobaven tancats al campament improvisat al moll d’Arguineguín, a l’illa de Gran Canària, després que la incessant arribada de persones en les últimes jornades hagi tornat a col·lapsar la capacitat d’acollida d’aquesta infraestructura temporal.

L’alcaldessa de Mogán, Onalia Bueno, ha mirat d’impedir aquesta decisió de les autoritats respecte als migrants, els quals havien de ser aparentment alliberats pels carrers de la localitat sense cap tipus de control ni mesura de seguretat, enmig de la perplexitat de la ciutadania d’Arguineguín.

whatsapp-video-2020-11-17-at-183336 / periodico

La raó adduïda per a l’alliberament és que han transcorregut 72 hores des que van arribar i els alliberats compleixen les condicions per no mantenir-los retinguts al campament. Amb aquesta decisió, la Delegació del Govern compleix la legalitat i converteix en realitat l’afirmació de Grande-Marlaska que els migrants no passaven més de 72 hores en el campament d’Arguineguín.

Notícies relacionades

Després d’un primer moment de gran confusió, els magribins es van amuntegar al costat del moll, al carrer, buscant l’ombra per evitar la calor que regnava a la zona. Sense menjar, un grup de veïns de la localitat van mirar d’ajudar-los, oferint-se com a traductors i facilitant-los telèfons mòbils per contactar amb els familiars als seus països d’origen.

No obstant, un altre grup de veïns increpaven els migrants i els acusaven d’estar infectats per Covid-19. Així mateix, van arribar diversos cotxes de lloguer a la zona per emportar-se diversos migrants. De fet, cap a les 17.30 hores, hora canària, va sortir el primer autobús amb migrants rumb a la Delegació del Govern, a Las Palmas de Gran Canaria, a uns 67 quilòmetres de distància.