ANUNCI DEL GOVERN

Coronavirus: Catalunya prepara una estratègia per testar en massa la població

La Generalitat dissenya un pla per aprofitar la compra de vuit milions de tests abans de Nadal

zentauroepp55731884 una sanitaria realiza un test de ant genos para detecci n de201104194651

zentauroepp55731884 una sanitaria realiza un test de ant genos para detecci n de201104194651 / Ricardo Rubio

1
Es llegeix en minuts
ACN

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que la Generalitat està preparant «una estratègia per testar massivament la població».  L’objectiu de l’Administració catalana és poder fer els tests massius abans de les festes nadalenques, per facilitar les trobades familiars en aquestes dates.

L’anunci arriba just després que la Comunitat de Madrid hagi fet pública la seva intenció de portar a terme una iniciativa semblant i Budó assegura que el Govern «està treballant» en aquest pla i ha recordat que han comprat vuit milions de tests «per dissenyar aquesta estratègia de testatge massiu».

Notícies relacionades

La portaveu, no obstant, ha recordat que «l’organització és complexa» i ha demanat temps per planificar com i quan arribaran els tests per «donar-los prioritat». Budó ha deixat clar que, en tot cas, tot anirà a càrrec de les arques públiques.

La comparació d’aquesta estratègia amb la de Madrid és inevitable, però la consellera ha reiterat que la Generalitat no posa en marxa iniciatives ni dissenya les seves mesures «per comparar o competir amb altres territoris». Igualment, no ha volgut entrar a comentar les dades de millora epidemiològica de Madrid malgrat mantenir la restauració i part de l’oci obert. «Estem en una altra fase de la baixada, ells van arribar al pic abans. El que dic és que les mesures que prenem funcionen i es prenen a molts llocs d’Europa. I ara tornem a estar en fase de baixada. Per tant, considerem que són mesures preses de forma adequada i partint del que ens diuen les autoritats sanitàries per reduir la interacció social.