gratuït

Aguado vol que a Madrid es facin tests d'antígens abans de Nadal davant els dubtes de la comunitat autònoma

En aquells llocs on es fan tests massius s'està controlant la corba. Madrid és una d'aquestes regions», diu el vicepresident

aguado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha manifestat que el seu objectiu és que abans del Nadal tots els madrilenys puguin realitzar-se un test d’antígens gratuït per anar a veure els seus familiars.

Per a això, Aguado ha reiterat la seva petició de convocatòria del Grup Covid, que integren el Govern central i regional, amb l’objectiu que els autoritzin a realitzar-los a les farmàcies de l’autonomia. Pel vicepresident, seria «una revolució, un abans i un després».

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, «s’ha compromès» que se celebri, però no s’ha posat encara data per a la cita. «És fonamental en els pròxims dies poder fer tests a les farmàcies. L’estratègia de fer tests massius està funcionant. En aquells llocs on es fan tests massius s’està controlant la corba. Madrid és una d’aquestes regions», ha assenyalat en una entrevista a La Sexta.

Segons ha exposat, l’Executiu autonòmic compta amb prou dosis i ha recordat que s’han comprat cinc milions de tests, i si fes falta se’n comprarien més». Aguado vol traslladar «tranquil·litat» a la ciutadania davant les reunions que es fan per Nadal.

El dirigent madrileny ha assegurat que ha parlat d’aquesta qüestió amb la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, i que es tracta d’una mesura «que està sobre la taula».

La Comunitat dubta que aquesta idea pugui tirar endavant

Davant aquesta proposta, el Govern de la Comunitat ha afirmat que «en aquests moments no es pot garantir la viabilitat» de la iniciativa de fer tests d’antígens a tots els madrilenys abans de Nadal.

Notícies relacionades

Així ho han assenyalat fonts de l’Executiu madrileny a Europa Press després que el vicepresident, Ignacio Aguado, manifestés que el seu objectiu és que abans de Nadal tots els madrilenys puguin fer-se un test d’antígens gratuït per anar a veure els seus familiars. Per a això, el Govern central havia d’autoritzar la realització de tests en farmàcies.

Aquestes mateixes fonts han explicat que la Conselleria de Sanitat està ara treballant en una estratègia serològica de cara a les pròximes setmanes. De fet, en aquesta línia, han incidit que la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, «sol·licita des de fa setmanes la possibilitat de fer tests d’antígens a les farmàcies per permetre l’increment exponencial de punts d’accés a aquests tests i d’aquesta manera poder fer tests a tots els madrilenys».