EL PACTE DEL MAJESTIC

Els restaurants rebutgen el pla d'obrir de 13 a 16 hores

El Gremi i els xefs exigeixen obrir amb un aforament del 50% i amb les terrasses al 100%

zentauroepp55824867 chefs201110120051

zentauroepp55824867 chefs201110120051 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

El Gremi de Restauració de Barcelona defensa el nou ‘Pacte del Majestic’ subscrit pels grans xefs de Catalunya per convèncer la Generalitat que suavitzi les restriccions per la Covid-19 i els permeti obrir els seus establiments al 50% de l’aforament. (A l’altre pacte del Majestic es va arribar en aquest hotel barceloní el 1996 entre José María Aznar i Jordi Pujol. Va permetre el primer Govern del PP).

Notícies relacionades

El col·lectiu rebutja el plantejament que, pel que sembla, tracta d’impulsar la Conselleria d’Empresa i Coneixement davant la de Salut: reobrir les terrasses entre les 13 i les 16 hores. «Neguem que s’hagi acordat o treballat conjuntament entre la Generalitat i el Gremi», diu la nota emesa pel col·lectiu. I afegeix: «L’única proposta que compta amb l’aval del Gremi és la del ‘Pacte del Majestic’ a què es van sumar les voluntats de representants de l’alta cuina i dels grans grups de restauració en aquest hotel de Barcelona: interiors dels restaurants al 50% amb distància entre taules, terrasses al 100%, horari d’obertura fins a les 23 hores i recomanació de posar-se la mascareta entre plat i plat (obligatòria, en canvi, quan s’està assegut a la taula)».

El gremi de restauradors adverteix que l’hipotètic escenari de reobertura de terrasses entre la una del migdia i les quatre de la tarda és «una proposta de broma, completament insuficient per l’actual situació d’emergència i enfonsament de l’economia». El col·lectiu conclou el comunicat insistint en la petició que es permeti la tornada a l’activitat, «a través d’un pla de desescalda amb unes condicions viables des del punt empresarial des d’un primer moment».