AJUTS AFECTATS PER TERRORISME

Barcelona donarà 50.000 euros a víctimes del 17-A per fer front a les despeses del judici

Ada Colau demana a l'Estat i a la Generalitat més implicació i humanitat amb els damnificats pels atemptats

zentauroepp55776290 pla mitj  de la reuni  de l alcaldessa de barcelona  ada col201106174407

zentauroepp55776290 pla mitj de la reuni de l alcaldessa de barcelona ada col201106174407 / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona atorgarà 50.000 euros a les víctimes de l’atemptat del 17-A perquè puguin fer front a les despeses del judici, que comença el dia 10i garantir-los l’assistència legal a través d’un conveni que firmarà amb l’associació 11-M Afectats pel Terrorisme.

L’alcaldessa, Ada Colau, ho ha explicat en una roda de premsa junt amb el president de l’associació 11-M Afectats pel Terrorisme, Eulogio Paz, i el de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (Uavat), Robert Manrique, després de reunir-se telemàticament amb una vintena de víctimes.

Recolzament a les víctimes

Aquesta aportació municipal se suma als 80.000 euros que l’ajuntament va proporcionar entre el 2017 i el 2018 a la Uavat pel recolzament psicològic, seguiment i orientació de les víctimes de l’atemptat. Colau ha destacat l’acompanyament que ha fet l’ajuntament a les víctimes des del naixement de la Uavat, a qui ha recolzat des de l’inici de la seva creació perquè entenia «que era imprescindible». Aquest acompanyament passa per l’aportació econòmica, però també pel recolzament jurídic, ja que l’ajuntament participarà en el judici com a acusació popular.

L’alcaldessa ha incidit en la importància del recolzament moral i d’acompanyar les víctimes en la seva reivindicació per ser reconegudes com a tal, i confia que en el judici es reconeguin no només les víctimes amb seqüeles físiques, sinó també les que tinguin seqüeles psicològiques.

D’altra banda, ha reivindicat el dret que considera que han de tenir totes les víctimes per conèixer tots els detalls dels atemptats: «El mínim que una Administració pública ha de garantir a les víctimes és que es fa el màxim esforç per explicar cada detall referent a l’abans, el durant i el després». Ha demanat més implicació tant a l’Estat com a la Generalitat, i que humanitzin el tracte amb les víctimes.

Personació de 74 víctimes

Notícies relacionades

Robert Manrique ha explicat que, de les 217 víctimes que hi han pogut assistir des de la Uavat, només 74 han sigut acceptades per personar-se en el judici, i ha alertat que «hi ha més de 100 persones que són a la llista de víctimes oficials» i amb les quals no s’ha contactat, segons ell, i per això ha assegurat que creu que hi ha víctimes que tenen els seus drets retallats.

Per la seva banda, Eulogio Paz ha advertit que les seqüeles psicològiques, mèdiques i socials de l’atemptat no s’acaben amb el judici, en el qual volen que les víctimes siguin reconegudes i que es condemni per assassinat les persones que es jutjaran: «Hi ha una qüestió que ens guia: la veritat, la justícia i la reparació».