TERRORISME GIHADISTA

El judici pels atemptats del 17-A començarà el 10 de novembre

La fiscalia demana fins a 41 anys de presó per al supervivent de l'explosió d'Alcanar

Les acusacions volen també jutjar-los pels assassinats i sol·liciten presó permanent revisable

ramblaok

ramblaok

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ja ha posat data al judici pels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Començarà el pròxim 10 de novembre i se celebrarà a la seu que el tribunal té a San Fernando de Henares (Madrid), segons va informar un dels advocats de l’acusació a través de Twitter.

En el judici les acusacions tornaran a intentar i serà la seva última oportunitat que els tres acusats responguin també pels ferits i assassinats durant els atropellaments terroristes, decisió a què de moment s’han oposat els jutges a l’entendre que cap dels tres coneixia els plans amb què membres de la cèl·lula que van acabar sent abatuts pels mossos van improvisar després de perdre l’explosiu que preparaven al xalet d’Alcanar. 

Notícies relacionades

Aquest és el criteri que també comparteix la fiscalia de l’Audiència Nacional que sol·licita demanar un total de 41 anys de presó per al presumpte membre de la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils i que va sobreviure a l’explosió d’Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, 36 per a l’altre detingut considerat membre de l’estructura terrorista, Driss Oukabir, i vuit per a Ben Said Ben Iazza, com a col·laborador.

En canvi les acusacions personades en la causa eleven sensiblement la seva petició al sol·licitar una presó permanent revisable per cada assassinat, tret del de Pau Pérez, comès per Youness Abouyaaqoub per aconseguir un cotxe per fugir de la Rambla. Per exemple, l’Associació Víctimes del Terrorisme (AVT) demana 15 presons permanents, una per cada assassinat en els atemptats, tant per al supervivent d’Alcanar com per a Driss Oukabir, que va llogar el cotxe amb què es va perpetrar l’atropellament de la Rambla.