Venia d'Eivissa

Desapareix una avioneta de l'Aeroclub de Reus al delta de l'Ebre

L'aeronau, que es creu que ha caigut a 40 km de la costa, volava amb dos pilots experimentats

reus car 1200

reus car 1200

1
Es llegeix en minuts

Diversos equips d’emergència busquen una avioneta de l’Aeroclub de Reus desapareguda des d’aquest dimecres a la tarda. L’aparell, que havia sortit al matí des de l’aeroport de Reus en direcció a l’illa d’Eivissa, feia el trajecte de tornada, quan hauria caigut a uns 40 quilòmetres de la costa, a l’altura del delta de l’Ebre (Tarragona). El pilotaven dos experimentats pilots de la zona, socis de l’aeroclub de Reus. Al veure que l’aparell no tornava a la base, es va activar l’alerta. Es desconeixen les causes de l’accident.

La recerca de l’avioneta es fa per mar i aire, amb un helicòpter, un avió de l’Exèrcit de l’Aire i dues embarcacions de Salvamar, entre la costa sud de Tarragona i la nord de Castelló.

Segons informa aquest dimecres l’Aeroclub de Reus en un comunicat a la seva pàgina web, cap a les 19.00 hores de dimarts l’aeronau Piper Seneca, pertanyent a la seva flota, amb matrícula EC-HCA, va desaparèixer a unes 40 milles nàutiques (75 km) al sud de l’aeroport de Reus, al mar Mediterrani.

Un vol privat

Els dos pilots, de 42 i 35 anys i amb una àmplia experiència, estaven realitzant un vol privat des d’Eivissa amb destí a l’aeroport de Reus quan, per motius que encara es desconeixen i que s’estan investigant, l’avió va desaparèixer de la traça radar.

Des que es va comunicar la desaparició de l’aeronau, el Servei de Salvament Marítim, sota la coordinació del Servei Aeri de Rescat (SAR), estan buscant l’aeronau i els seus dos tripulants, sense èxit de moment, segons han confirmat a Efe fonts de l’operació de recerca.

A més, els responsables de l’Aeroclub estan treballant estretament amb AENA, l’Agència de Seguretat Aèria (AESA) i la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil (CIAIAC), amb la coordinació de l’Exèrcit de l’Aire, per aclarir les causes de la desaparició de l’aeronau.

Notícies relacionades

La Piper Seneca, una aeronau de sis places, dos motors de 180 cavalls de potència i unes cinc hores d’autonomia, forma part de la flota de l’Aeroclub de Reus des del 2018, i s’utilitza tant per a vols d’escola com per a rutes privades.

La seva velocitat de creuer és de 150 nusos, uns 270 km/h, i el seu sostre operatiu són 5.000 metres d’altura.