CONSELL EXECUTIU

La Generalitat aprovarà aquest dimarts un nou decret llei per evitar desnonaments

«No podem tenir més desnonaments, són inacceptables», remarca el conseller Calvet

El Consell Executiu també dona llum verda a un paquet de 40 milions per a vivenda

55647902 60

55647902 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat aprovarà en la seva reunió d’aquest dimarts un decret llei que reforçarà la normativa per evitar més desnonaments i garantir que les grans forquilles de vivenda ofereixin lloguers socials a les persones vulnerables. A més, el Consell Executiu aprovarà destinar 40 milions d’euros a un paquet de mesures per a vivenda.

D’aquests 40 milions, 12 aniran destinats a «situacions d’emergència» perquè les famílies en situació de vulnerabilitat puguin allotjar-se en hotels, aparthotels o pisos particulars fins que se’ls trobi una vivenda definitiva, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet

Notícies relacionades

«No podem tenir més desnonaments», en aquests moments «són inacceptables», ha dit Calvet en una entrevista a Ràdio4. Ha assegurat que amb el nou decret, en el qual han treballat els departaments de Territori i de Justícia, «es podran evitar els desnonaments». «Esperem que amb el decret i amb el paquet d’ajuts aconseguim minimitzar al màxim aquesta xacra social», ha afegit. L’objectiu de la Generalitat, ha remarcat, és que «cap persona en situació de vulnerabilitat es quedi sense vivenda».

Calvet ha lamentat que, de vegades, es troben amb ordres de desallotjament que «no podem parar» i llavors la Generalitat ha d’actuar d’«emergència».