SEGONA ONADA DE LA PANDÈMIA

Les universitats catalanes mantindran les classes virtuals tot el mes de novembre

El Govern i els rectors han arribat a un acord per reduir «al màxim» l'activitat presencial

55076247 59

55076247 59 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern i els rectors de les 12 universitats públiques catalanes han acordat aquest dijous en el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) mantenir les classes universitàries virtuals tot el mes de novembre, en el marc de les mesures per intentar contenir l’expansió de la Covid-19 en aquesta segona onada de la pandèmia.

Així, es prorroga la decisió adoptada el 15 d’octubre passat per la qual les classes teòriques que fins aleshores es feien de manera presencial passaven a fer-se de manera virtual. La norma s’aplicarà durant tot el mes de novembre, no només en aquests 15 dies de les noves restriccions. Es manté la presencialitat per a les pràctiques i les avaluacions.

Notícies relacionades

Malgrat que els rectors insisteixen que les universitats són segures, han considerat que l’evolució del virus fa «necessari» mantenir les mesures adoptades el 15 d’octubre. I afegeixen restriccions que afecten altres serveis universitaris, com són les biblioteques, activitats esportives, que es veuen afectats per les noves mesures acordades pel Govern.

Amb aquesta decisió, els responsables dels campus universitaris busquen afavorir la disminució de l’activitat induïda relacionada amb l’ensenyament universitari, com és el cas de la mobilitat i la interacció dels estudiants.