LA SEGONA ONADA A CATALUNYA

Ramentol: «Si els contagis no baixen, demanarem un confinament domiciliari»

El secretari general de Salut anuncia que la Generalitat contractarà estudiants d'últim curs de Medicina i Infermeria per reforçar la sanitat

zentauroepp55552863 coronavirus barcelona201027093106

zentauroepp55552863 coronavirus barcelona201027093106 / MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Agencias / Beatriz Pérez

El primer dia d’aplicació de les noves restriccions a Catalunya, amb el tancament perimetral de la comunitat i de municipis en cap de setmana, el secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha llançat una seriosa advertència: «Si els contagis no baixen, demanarem un confinament domiciliari».

Ramentol ha afirmat que el confinament domiciliari ha de ser sempre «l’última alternativa», però no ho ha descartat. «Si veiem que en els pròxims dies les mesures no són suficients, haurem de demanar al Govern espanyol que es plantegi aquesta possibilitat», ha dit.

Ramentol vol així remarcar la importància de respectar les restriccions, restringir al màxim la mobilitat i la interacció social i complir la crida a l’«aturada social» que reclamava el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, quan va anunciar les noves mesures per contenir la segona onada de coronavirus.

«Estem estancats en 5.600 casos diaris. És insostenible. Baixar a 1.500 casos al dia ens permetria començar a revertir les mesures restrictives», ha assenyalat Ramentol en una entrevista a ‘Els matins’ de TV-3.

El secretari de Salut ha anunciat que la Generalitat ja està en disposició de contractar estudiants de l’últim curs de Medicina i Infermeria per reforçar la sanitat.  Ramentol ha detallat que Salut està ultimant tot el necessari per habilitar la contractació d’aquests estudiants. Aquesta és una possibilitat que habilita el reial decret d’estat d’alarma del Govern central i que la consellera Alba Vergés havia plantejat fa uns dies.

Notícies relacionades

Ramentol ha remarcat que aquests joves són un «valor» en la situació actual. Ramentol ha explicat que el tema està en mans d’una assessoria jurídica i que l’objectiu és que la consellera pugui firmar «al llarg d’aquest divendres» la resolució que habiliti aquesta opció.  També ha explicat que Salut està utilitzant ja tests ràpids per diagnosticar casos en persones amb símptomes i que no descarta ampliar aquestes proves a contactes de positius que no tinguin símptomes. 

«Esperança» que funcionin

«Nosaltres, de moment, estem intentant frenar la corba amb aquestes restriccions. Jo sí que tinc esperança que funcionin i que no faci falta un tancament total; si no, no les proposaria», explica el director de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, a EL PERIÓDICO. «Aquesta vegada, hem intentat aplicar aquestes mesures al més aviat possible, quan la corba ha començat a pujar. Són molt estrictes i hem de ser conscients que tenen molta repercussió», explica.